Vágólapra másolva!
Az NBA legeredményesebb edzője és legjobb csatára nem volt elég ahhoz, hogy ne nyerjen Torontóban a Charlotte 36 ponttal. Dávid Kornél kilenc percet játszott, három pontot dobott. A Philadelphia közben megszerezte 10. győzelmét, továbbra is megtartva egyedülálló veretlenségét. A Vancouver lassan visszasüllyed szokásos szintjére: ötödször kapott ki sorozatban a Grizzlies.

Fotó: Reuters

Carter (balra) és a csapata is szenvedett

Nick Van Exel 20 pontot és egyéni szezoncsúcsot jelentő 14 asszisztot jegyzett, és a Denver Nuggets idén először nyert idegenben, Vancouverben verve meg 95-92-re a Grizzliest. Van Exel négy büntetőt süllyesztett el az utolsó húsz másodpercben, sorozatban a harmadik győzelmére vezetve a Nuggets gárdáját. A Vancouverben nem játszott a hátvéd Michael Dickerson, aki bokaficam miatt került a sérültlistára nem sokkal mérkőzés előtt. Visszatért viszont Shareef Abdur-Rahim, aki beteg édesanyját meglátogatván az előző meccset kihagyta, de 19 pontja és 14 lepattanója nem volt elegendő a Grizzlies víz fölött tartásához, sorozatban ötödször is kikaptak. Lassan elfelejtődik, hogy a Vancouver csapatrekordot ért el sorban négy győzelemmel a bajnokság legelején, mert attól kezdve állandóan veszítenek.

Fotó: Reuters

Íme a szupertörpe: a kékmezes
Iversonnak nem ellenfél egy
Potapenko-féle óriás

A Michael Finley (29 pont), Dirk Nowitzki (20 pont, 14 lepattanó, sorban a harmadik dupla-dupla) és Steve Nash (17 asszisztos karriercsúcs) vezette Dallas Mavericks meglepte a Utah Jazz együttesét, 107-98-as győzelmükkel kettőre növelték a klub Salt Lake City-i sikereinek számát. A Mavericks, amely 25 éve gürcöl Utah-ban évente kétszer, mindössze másodszor nyert a mormon városban, ezzel olyan csapatokat utasítva maga mögé a Nyugati tabellán, mint a Lakers és Blazers. Persze a helyezés inkább a hárommeccses győzelmi szériának és a 4-2-vel zárt, tíznapos turnénak köszönhető.

Los Angelesben győzelemmel kezdte négymeccses nyugati körútját a New Jersey Nets, Stephon Marbury 28 pontjával 86-85-re verték a Clipperst. Az újonc Kenyon Martin 19 pontot és 15 lepattanót tett hozzá a Nets sikeréhez, amely a harmadik volt egyhuzamban. A hazaiak legjobbja ismét Lamar Odom volt 24 ponttal.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Az egy nappal korábban, Miamiban elszenvedett vereségét a másik floridai gárdán bosszulta meg a Portland, hosszabbításban nyerve 110-102-re Orlandóban. A Detroitnál az utóbbi időben minden győzelmet vereség követ, ezúttal a Charlotte-tól kaptak ki. Hasonlóan járt a Bulls, amelyen a Lakers fogott ki.