Vágólapra másolva!
Az egy nappal korábban, Miamiban elszenvedett vereségét a másik floridai gárdán bosszulta meg a Portland, hosszabbításban nyerve 110-102-re Orlandóban. A Detroitnál az utóbbi időben minden győzelmet vereség követ, ezúttal a Charlotte-tól kaptak ki. Hasonlóan járt a Bulls, amelyen a Lakers fogott ki.

Fotó: Reuters

Mashburn a padlón, de a Charlotte a topon

Orlandóban Rasheed Wallace egy ponttal maradt egy karriercsúcsától, és a Portland Trail Blazers 110-102-re verte a Magicet. Wallace 12/20-as mezőnystatisztikával (közte 4/5-ös mutatóval a triplavonalon túlról) 37 pontot ért el, csak ez első félidőben bevágva 26-ot. Az All-Star csatár azután kettős őrizetet kapott, de akkor előjött Bonzi Wells, aki a ráadásban két fontos kosárral koronázta meg egyéni szezoncsúcsot érő 26 pontos teljesítményét. A hétmeccses túráján eddig 3-2-es győzelem-vereség statisztikát mutató Blazers harmadik bástyája a 18 pontot dobó irányító, Damon Stoudamire volt. A Portlandtől sorozatban harmadszor kikapó hazaiaknál az angol John Amaechi 27, Tracy McGrady pedig 24 pontig jutott, de ez nem sokat számít olyankor, amikor 21 eladott labdából hat jut a negyedik negyedre és kettő arra a hosszabbításra, amelyben mindössze 1/9-es mezőnybeli pontosságot mutatott a Magic.

Fotó: Reuters

Bryant (szemben) aligha bánja,
hogy nem dobott harmincat,
hiszen így is nyert a Lakers

A New York Knicks 88-71-re verte meg a Golden State Warriorst, és a sérült Marcus Camby helyén centert játszó Kurt Thomas 17 pontot dobott, 13-mat az első félidőben. A bal bokáját pénteken Phoenixben kificamító Camby másik cseréje, Felton Spencer is kitett magáért: az eddig összesen 13 percet szereplő center 7-7 pontot és lepattanót szerzett 22 perc alatt. A volt csapata ellen játszó Latrell Sprewell volt a mezőny legjobbja 22 ponttal, míg az egykori New York-iak, Chris Mills és Larry Hughes egyaránt 17-tel javították a Warriors termését, amely így is csak 34,5%-os (29/84) mezőnymutatót hozott össze. A Larry Johnson 16 lepattanóját is magáénak tudó Knicks sorban negyedszer, az elmúlt tíz alkalom során kilencedszer verte meg a Warriorst, amely idei tíz meccséből nyolcat elvesztett már ezzel.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Vince Carter 48 pontot dobott a Milwaukee-nak, ezzel a Toronto magabiztosan győzött Dávid Kornél nélkül is. 45 pontos vereséget szenvedett a Bulls Utahban, a Lakers Denverben botlott. Brian Grant vezetésével a Miami legyűrte a Portlandet, ugyanez történt Hakeem Olajuwon, a Houston és a Phoenix összefüggésében is.