Vágólapra másolva!
Két játékosra fogunk emlékezni, ha az NBA 2000/01-es szezonjának 10. játéknapjára gondolunk. A minnesotai Chauncey Billups a negatív hős, aki két elpackázott lehetőséggel hozzásegítette a Philadelphia 76erst, hogy 21 év után ismét 6-0-s győzelem-vereség mutatóval kezdje a szezont. A másik oldalon Jason Kidd áll, aki a pálya minden szegletében óriásit játszott: a Phoenix Suns zsenije 19, 13, 12-es tripla-duplával rontotta el Dikembe Mutombo idénykezdését.

Fotó: Reuters

Iverson úgy is eljutott 18 pontig,
hogy faultproblémái miatt nem
egész három negyedet játszott

A Charlotte Hornets ellen végre megmutatta Patrick Ewing, hogy miért volt érdemes őt 38 évesen is szerződtetni. 13 pontjából négy a hajrában dobott, valamint védekezésből is bemutatót tartott a hazaiaknak, hogy a Seattle SuperSonics 102-94-es győzelemmel mehessen tovább. A Charlotte nagyon kezdett feljönni a végére, a három negyed után még 13 pontos hátrányban lévő hazaiak ötre csökkentették a deficitet (92-87) 3:28-nál. Az egyébként 10 pattanót is letépő Ewing ekkor bemutatta a tőle jól megszokott lepörgök-az-alapvonalra-visszafordulva-rövid-tempót-vágok kosarat. Elden Campbell csak lesett. Mint ahogy Derrick Coleman is, akit a következő hazai támadásnál lesapkázott Ewing papa, majd megszerezte a lepattanót, s miután lefaultolták, szépen bedobta a két büntetőt.

Fotó: Reuters

Amíg a New Jersey-i Newman (alul) sípszót
könyörög, Ceballos a labdát kutatja

A Portland Trail Blazers most felvonultatta legendás hosszúságú csapatát: Bonzi Wells, Dale Davis és Steve Smith 17-17, Rasheed Wallace, Damon Stoudamire és Shawn Kemp 15-15 pontot szerzett, a Denver Nuggets kezdettől csak a hazaiak hátát leste és ki is kapott 107-91-re.

Chicagóban ritka öröm a győzelem, Ron Mercer (23 pont, 10 lepattanó) és az újonc A. J. Guyton (18) vezényletével azonban idén először ez is sikerült a Bullsnak: 95-90-re az Orlando Magicet verték meg. Mercert amúgy azt követően igazolta le a Bulls, miután Tracy McGradyt nem sikerült - T-Mac ismét az Orlando (3-4) legjobbja volt 21 ponttal, 6-6 pattanóval és assziszttal.

Fotó: Reuters

Kiddet (jobbra) az est másik phoenixi
hőse, a 24 pontot és 13 pattanót elérő
Marion csókolja

Houstonban Walt Williams, Steve Francis és Cuttino Mobley megpörgette a negyedik negyedet: 21-et vállaltak csapatuk 22 pontjából, és a Rockets - ekkor vezetve először - 85-78-ra nyert a Vancouver Grizzlies ellen. A vendégek végig elöl jártak - folytatva a menetelésüket, hiszen történetük legjobb sorozatában voltak -, de a negyedik felvonásban aztán csak 15 pontra voltak képesek.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Egy nappal houstoni buktája után az 1999-es bajnok otthonában is vereséget szenvedett a címvédő Los Angeles Lakers, amelyben Shaquille O'Neal mindössze 13 pontig jutott. Hazai pályán kapott ki a New York Knicks, legyőzőjük, a Cleveland négy győzelemmel kezdte a szezont. Ötnél jár a Philadelphia, és története legjobb mérlegével büszkélkedik a Vancouver.