Vágólapra másolva!
A Utah Jazz lett az NBA második 4-0-val rajtoló csapata, miután fantasztikus hajrával legyőzték az átlagéletkorban náluk jóval előnyösebb mutatókkal bíró Minnesotát. Az Orlando az eltiltásból szabaduló Tracy McGrady élmunkájával megverte a botladozó Seattle-t, míg a Vancouver története legjobb szezonkezdetének örülhet harmadik győzelme után.

Fotó: Reuters

Ewing (jobbra) csak nézi T-Mac
távolodó hátát

A floridai kivételével minden meccset Nyugaton vívtak a hetedik játéknapon. Sacramentóban Vlade Divac 22,3 másodperccel a lefújás előtt dobott egy ziccert, majd Bobby Jackson hintett be két büntetőt, így a Kings egy 11 vereségből álló sorozatot szakított meg a Portland Trail Blazers ellenében, amelyet 79-75-re győzött le. Divac 16 ponttal és 11 lepattanóval zárt, míg Chris Webber 29 pontot dobott a Kings késői csarnoknyitóján - négy idegenbeli fellépés után játszották az első hazai meccsüket az idén. Rasheed Wallace a túloldalon 24 ponttal és 9 lepattanóval, a fájós jobb bokával játszó Scottie Pippen pedig 13 ponttal és 7 assziszttal igyekezett segíteni a Blazersön, amely 1-3-as győzelém-vereség mutatóval szégyenkezik azok után, hogy tavaly ligamásodikak lettek, és november 29-én kaptak ki csak harmadjára.

Fotó: Reuters

A minnesotai ifjak (például Garnett,
középen) lehetnek ígéretesek, de úgy
tűnik, Utah-ban az öregeké a pálya

A Vancouver Grizzlies is ellátta az Atlanta Hawks baját (97-87), a hazai győzelemből Shareef Abdur-Rahim és Othella Harrington fejenként 18, Michael Dickerson 14, Mike Bibby pedig 13 ponttal vette ki a részét, és a Vancouver története legjobb szezonkezdésén van túl (3-1). Az Atlanta edzője, Lon Kruger negyedik meccsén is nyeretlen maradt, hiába tért vissza a center Lorenzen Wright, aki sérült jobb térde miatt eddig ahrcképtelen volt, most azonban dobott 19 pontot (8/13) és letépett 14 lepattanót.

Denverben, Michael Finley és Howard Eisley 21 pontot raktak egybe a záró szakaszban, és a Dallas Mavericks 108-96-ra tudott nyerni a Nuggets otthonában. Finley összesen 26, Eisley pedig 14 pontig jutott, és rajtuk kívül is még hárman dobtak tíz felett, a Mavericks pedig 3-1-nél jár, ott folytatva a menetelést, ahol az elmúlt szezon végén az félbeszakadt: akkor az utolsó 21 meccsükből 16-ot megnyertek.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: