Vágólapra másolva!
A Népstadionban rendezett atlétikai permit-versenyen újabb versenyzőnk iratkozott fel a sydneyi névsorra (Petráhn Barbara, 400 m), de a diszkosz-, illetve kalapácsvetők között még nem dőlt el, a négy legjobb közül melyik három atléta indulhat. Az előbbiek közül Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert, míg a kalapácsvetőknél csak Gécsek Tibor helye biztos.

Fotó: Reuters

Németh Roland a genti versenyen
elődöntős volt, most első lett

Női 400 m-en Petráhn Barbara 52,16 mp-cel, egyéni legjobbjával győzött, ezzel teljesítette az IAAF A szintet. A női 400 m gáton indult a doppingbotrányba keveredett Szekeres Judit, de csak ötödikként ért célba. Az országos csúcstartó futónőt a Magyar Atlétikai Szövetség fegyelmi bizottsága felmentette, ügyét jelenleg a nemzetközi szövetség vizsgálja.

A férfi 110 m gát döntőjében Kovács Balázs jó hajrával meglepetésre legyőzte a világbajnoki bronzérmes angol Tony Jarrettet. Ennek ellenére ideje (13,91 mp) nem volt elég arra, hogy teljesítse az olimpiai szintet. A már ötkarikás csapattag Csillag Levente megismételte az Európa Kupán nyújtott teljesítményét: kétszer kiugrott, így kizárták a versenyből.

A férfi 100-on ismét rajthoz állt a doppingbotrányba keveredett Dobos Gábor, aki a B futamban a második helyen végzett. Az ő esete hasonló Szekeres Juditéhoz: a MASZ felmentette, most az IAAF vizsgálja az ügyet. Az A döntőben ismét magyar győzelem született Németh Roland révén. Indult a 4x400-as váltóban világbajnok és 200-on Európa-bajnok brit John Regis is: futamában utolsóként ért célba.

Férfi 800 m-en a fedett pályás Eb-n és az Európa Kupán is harmadik Korányi Balázs ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtott, akárcsak a szám olimpiai bajnoki címvédője, a norvég Vebjörn Rodal, aki negyedik lett.

Férfi diszkoszvetésben eldőlt a három Sydneybe utazó közül kettőnek a személye. Akárcsak az első két válogatón, ezúttal is Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert volt a főszereplő, ezúttal előbbi nyert. Ő jelenleg 11 pontos, Fazekasnak 10 pontja van, ami azt jelenti, hogy ők ketten bekerültek az ötkarikás csapatba.

Varga Roland mostani harmadik helyével 5, az amerikai egyetemi bajnok Máté Gábor 4 ponttal áll az utolsó válogatónak számító országos bajnokság előtt (július 29-30.). Akárcsak a kalapácsvetőknél, a négy diszkoszvető közül három képviselheti a magyar színeket az olimpián.

Női rúdugrásban Donáth Katalin 4,30 m-rel nyert, megpróbálkozott a 4,35-ös olimpiai szinttel is, sikertelenül.

Férfi 400 m gáton az országos csúcstartó Kovács Dusán visszatérése jelenthetett volna szenzációt, aki sérülése miatt tavaly március óta nem versenyzett, de az újrakezdés nem sikerült, csak a hetedik helyen ért célba.

Fotó: Reuters

A sevillai vb-n a német Kobs (b)
mögött ezüstérmes Németh Zsolt
helye még nem biztos az olimpián

Az eddig gyengélkedő Németh a befejező sorozatban 80 méter fölé került, ezzel megnyerte a magyarok külön versenyét, s második lett az utolsó dobóként, 80,38-at elérő japán Kuji Murofushi mögött. A mindent eldöntő ötödik válogató, az országos bajnokság előtt Kiss áll a pontverseny utolsó helyén.

Férfi hármasugrásban a vb-bronzérmes Czingler Zsolt utolsó kísérletére 17 méter fölé került, de két centivel kikapott a brit Philip Idowntól.

A női magasugrást Győrffy Dóra 1,95 m-rel nyerte.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

Az atléták számára az utolsó két lehetőség lesz az olimpiai szint teljesítésére a szombati permit-viadal és a július 29-30-án sorra kerülő 105. országos bajnokság a Népstadionban. A Magyar Atlétikai Szövetség 35 fős sydneyi csapattal számol.