Vágólapra másolva!
Napi két edzése van Erdei Zsoltnak, de egyelőre visszafogott tempóban hajtja magát a középsúlyú ökölvívás világ- és Európa-bajnoka, mert vigyáznia kell gyógyuló térdére, és az olimpiáig is több mint két hónap van hátra. Eddig sikereket hozott az év, aranyérmet nyert az Eb-n, és őt választották a torna legjobbjának.

- Hogy van a térde?
- Köszönöm, jól. Összeforrt a csont, ahogy kell, jót tett a lézeres kezelés is, már lehet terhelni. De csak fokozatosan.

- És a kézfeje?
- Az még az olimpiai kvalifikációk előtt sérült meg az ősszel. Rendben van az is, csak kicsit érzékeny. Szóval érzem, hogy van.

- A könyöke?
- Az még régebbi sérülés, 1998-ban műtötték. Semmi baj vele, csak egy kicsit az is érzékeny. Biztos az időjárás-változás miatt.

- Hány edzéssel készül az olimpiára?
- Napi kettővel. A térdem miatt csak nemrég kezdtem el a futást, de hát még nem is jött el az olimpiai ráhangolódás ideje. Ezek még csak olyan karbantartó vagy formában tartó edzések.

- Mikor kezdik a hangolást?
- Gondolom, jó hónappal az olimpia előtt, augusztusban.

- Mit gondol, megszerzi az olimpiai aranyat az Európa-bajnoki és a világbajnoki mellé?
- A maximumot hozom ki magamból, és amilyen formában mostanában vagyok, az bármire elég lehet.

- Elégedett az év eddigi részével?
- Abszolút. Megszereztem az olimpiai kvalifikációt, pedig már szinte mindenki lemondott rólam, csak én voltam biztos benne, hogy bekerülök a csapatba. És megnyertem az Európa-bajnokságot, ahol engem választottak a legjobb ökölvívónak. Szóval, eddig minden jól ment. Remélem, így lesz továbbra is.

Kósa Tamás

(Magyar Hirlap)