Vágólapra másolva!

Víz alatt égett az olimpiai láng<br/>

Az ötkarikás játékok története során először merült víz alá az olimpiai láng, s ami a legfontosabb: égve is maradt.

Ez leginkább annak az ausztrál kutatócsoportnak köszönhető, amely kilenc hónapon át kísérletezett speciális anyagokkal, és munkájuk révén lehetővé vált, hogy a víz ne oltsa el a tüzet.

A nem mindennapi eseményre a Brisbane-től 1800 km-re északra fekvő Port Douglas közelében került sor. Wendy Craig Duncan tengerbiológus volt a szerencsés, aki három percig levihette a víz alá a lángot.

- Az egész olyan volt, mint egy megismételhetetlen pillanat. Előtte nagyon ideges voltam, a gyomrom összeszűkült, alig tudtam enni és aludni, de szerencsére minden tökéletesen sikerült - nyilatkozott Duncan.

Az olimpiai láng - ettől a röpke úszástól eltekintve - 100 napos, 27 ezer kilométeres váltófutás során jut el a szeptember 15-i sydneyi megnyitóünnepségre.

Fotó: Reuters

Korábban a híres Ayers Rock mellett is elhaladt a láng

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

Száz nappal asydneyi nyári játékok hivatalos megnyitója előtt Ausztrália készen áll az olimpiai láng, a versenyzők, a kísérők és az érdeklődők fogadására. Egyedül Bondi Beachen folyik még a 10 ezer néző befogadására alkalmas strandröplabda-stadion építkezése.[június 7.]