Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság felbontja szerződését a Vállalkozók a Városért Kereskedelmi Rt.-vel, amely nem teljesítette az abban foglaltakat, azaz nem utalt át 30 millió forintot a kedvezményes olimpiai vásárlókártyákból származó bevételéből. Állítólag nem jött be nekik a bolt.

- Ezen a héten felbontjuk szerződésünket a Vállalkozók a Városért Kereskedelmi Rt.-vel. Nem kívánunk pert indítani ellene, tudomásul vesszük nehézségeit, de az eddig részére biztosított minden lehetőséget (az "olimpia" szó, az olimpiai ötkarika használatát) azonnali hatállyal visszavonjuk - reagált Schmitt Pál, a MOB elnöke azokra a sajtójelentésekre, amelyek szerint a hazai ötkarikás mozgalmat irányító szervezettel kapcsolatban lévő részvénytársaság nem tudta teljesíteni vállalt kötelezettségeit, az általa kibocsátott kedvezményes vásárlói kártyák semmit sem érnek. Az rt. a szerződésben ígért 30 millióval szemben eddig csupán 1 milliót utalt át a MOB-nak.

- Hasonló olimpiai kártyák kibocsátására több országban vállalkoztak már, én is rendelkezem ilyennel - jelentette ki a MOB-elnök. - Azok a kezdeményezések sikerrel jártak. Népszerűsítik az olimpiai mozgalmat, s az adott ország olimpikonjai számára támogatást is nyújtanak.

Schmitt elismerte: tapasztalatai alapján gondolt arra, hogy a kártyák Magyarországon is előnyt jelentenek majd azoknak a cégeknek, amelyek a kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítják, s így némi támogatást adhatnak az olimpiai mozgalomnak.

- Támogatói körünk bővítésében reménykedtem. Időközben azonban sajnálatosan bebizonyosodott, hogy a cég számításai nem váltak valóra. Szerintük sokkal nagyobb összegű befektetésekre volt szükség a rendszer kialakításához, mint azt előzetesen tervezték. A kudarcban nyilván a szakszerűtlenség is közrejátszott.

Schmitt és munkatársai az elmúlt napokban áttekintették a kialakult helyzetet, és arra az elhatározásra jutottak, hogy felbontják a szerződést a Vállalkozók a Városért Kereskedelmi Rt.-vel, s ezzel visszavonnak minden olyan jogosítványt, ami az olimpiával, az esemény szimbólumával kapcsolatban a partnert eddig megillette.

Az MTI sikertelen kisérletet tett arra, hogy meghallgassa a részvénytársaság vezetőinek véleményét is, mert telefonszámaik "nem élnek". Az rt.-nek a Mai Napnál jelentkező képviselője elismerte, hogy nem teljesítették a szerződésben vállalt kötelezettségüket. Azzal védekezett, hogy "elszámolták magukat".

(MTI)

Ajánló:

Száz nappal a 2000. évi olimpia előtt a Magyar Olimpiai Bizottság és az [origo] egyedülálló webeseményt szervez, hogy internetes árverés keretében bárki hozzájárulhasson az 1999. december 15-én leégett a Budapest Sportcsarnok mielőbbi felépítéséhez.