Vágólapra másolva!

A labdazsonglőrök lemondják az olimpiai szereplést<br/>

A dél-amerikai országok úgy határoztak, hogy a sydney-i olimpia után nem vesznek részt labdarúgó-csapataikkal az ötkarikás játékokon.

A szeptemberi az utolsó nyári olimpia, melyen pályára lép Brazília és Argentína együttese, a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség ugyanis úgy döntött, hogy többet nem küld csapatot az ötkarikás játékokra. A hivatalos tájékoztatás szerint a fő probléma, hogy az együttesek számára a részvétel nem jelent anyagi előnyt. A szövetség vezetői szerint a dél-amerikai labdarúgás minőségi portéka, melynek ára van.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ugyan kapott 8,1 millió dollárt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, ám az csak arra elegendő, hogy a 16 férfi és nyolc női válogatottat felvonultató sydney-i torna költségeit fedezze. A dél-amerikaiak úgy határoztak, nem játszanak ingyen, elvégre a hivatásos labdarúgók, edzők, orvosok, masszőrök a labdarúgásból élnek, ez pedig nem hoz számukra pénzt.

A NOB és a FIFA is kapott értesítést a határozatról, de mindkét szervezet reméli, hogy még tárgyalhatnak az ügyben a dél-amerikaiakkal, és pozitív változás áll be.

(MTI)