Vágólapra másolva!
A pesarói öttusa-világbajnokság második napján bronzérmet nyert a magyar férfiváltó. Az olimpiai kvalifikációt tavaly megszerző Balogh Gábor és Sárfalvi Péter mellett Fülep Sándor indul a hagyományos egyéni és csapatversenyben, előtte a tegnapi váltóban Madaras Ádám, Kállai Ákos és a vb-újonc Kovács Gergely kapott lehetőséget.

Medvegy Iván, az öttusaszövetség alelnöke arról számolt be Pesaróból, hogy egy kicsit döcögősen indult a nap, a lövészetben ötödik lett a magyar váltó a 15-ös mezőnyben. A vívásban Madaras húzta magával a többieket, és a negyedik helyre jött fel a csapat. Az úszásban két helyet visszacsúszott, pedig mindenki az egyéni legjobbját érte el. A lovaglásban a mieink jó teljesítménye mellett az ellenfelek gyengébb szereplése, illetve sérülése is segített, így a harmadik helyről kezdhette a futást a magyar hármas. A végén maradt a bronzérem, a vb-t a két olimpikonnal felálló amerikaiak nyerték, nekik ezen a napon minden sikerült.

A magyar öttusa erejét mutatja - tette hozzá Medvegy Iván -, hogy gyakorlatilag a második sorral versenyezve is harmadik lett a váltó.

Ma a nők selejtezőjével folytatódik a vb, a magyarok közül a váltóban aranyérmes Vörös Zsuzsa és Simóka Bea mellett Simóka Nóra indul.

Váltó, férfiak: 1. Egyesült Államok (Iliev, Jagorasvili, Senior) 5459 pont, 2. Oroszország 5313, 3. Magyarország (Kovács, Madaras, Kállai) 5203.

(Magyar Hirlap)

Korábban:

Magyar győzelemmel kezdődött meg Pesaróban az öttusa-világbajnokság, a Vörös Zsuzsa, Simóka Bea, Máthé Vivien összeállítású váltó aranyérmes lett.