Vágólapra másolva!
Száz nappal a 2000. évi olimpia előtt a Magyar Olimpiai Bizottság és az [origo] egyedülálló webeseményt szervez, hogy internetes árverés keretében bárki hozzájárulhasson az 1999. december 15-én leégett a Budapest Sportcsarnok mielőbbi felépítéséhez.

Vincze Balázsék labdája

Balczó Andrásék aranyérme
aukcio.origo.hu

Magyarország 24 sportágban képviselteti magát Sydneyben, a XXVII. nyári olimpiai játékokon. Molnár Zoltán, a magyar csapat vezetője elmondása szerint ez magyar csúcsnak számít, de nemzetközi viszonylatban sem gyakori, hogy ennyi sportágban rajthoz álljanak egy-egy ország versenyzői.

Molnár Zoltán

Molnár Zoltán azt is elmondta, hogy immár hivatalossá vált, hogy a játékokon, illetve azt megelőzőleg a Nemzetközi Doppingmegelőző Ügynökség (WADA) a kvalifikált sportolók bármelyikét ellenőrizheti, beleértve a vérteszteket is. Szekeres Judit atléta doppingügyével kapcsolatban megjegyezte, hogy a MOB a nemzetközi szövetség végleges állásfoglalására vár. Amennyiben - a hazai szövetséghez hasonlóan - az IAAF is felmenti Szekerest, tagja lehet a csapatnak.

A szeptember második felében sorra kerülő olimpia füstmentes lesz, ami azt jelenti, hogy a részvevők szálláshelyén és a versenyhelyszíneken tilos lesz a dohányzás.

Ajánló:

Online árverés a BS-ért

Korábban:

Mint 1936 óta mindig, most is a fogadalomtétel jelentette a nyári olimpiák esztendejének első hivatalos, látványos hazai eseményét. Az ünnepségre a budapesti Vígszínházban került sor szombaton délelőtt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.