Vágólapra másolva!

Detroitban újra nyert a Portland<br/>

A Nyugati főcsoport második helyén álló Portland TrailBlazers három meccse nem tudott nyerni, egészen szombat estig, amikor megverték a Detroitot. Az újra Rodman nélkül nyomuló Dallas Strickland vezérletével múlta felül a Phoenix Sunst.

Hárommeccses nyeretlenségi sorozatnak vetett véget a Portland Detroitban, nem utolsó sorban Rasheed Wallace révén, aki 24 pontjából hetet akkor dobott, amikor már csak 4:32 volt hátra a találkozóból. A Blazers így elrontotta a Pistons 1990-es NBA győzelmének 10 éves évfordulóját ünneplő hazaiak jókedvét. Grant Hill (30) és Jerry Stackhouse (22) csipkedte magát leginkább a Pistonsban, ám előbbi sokat "tett" a vereségért is. 11 másodperccel a duda megszólalása előtt 95-94-re mentek a hazaiak, amikor Hill eladott egy labdát, amit Detlef Schrempf köszönt szépen és fordított. "Nagy szükségünk volt erre a diadalra. A vereség-sorozatok olyanok, mintha egy gorillával a hátadon kellene megmásznod egy hegyet" - érzékeltette a siker (és a kudarc) súlyát Mike Dunleavy, a Portland edzője.

Fotó: Reuters

Strickland Kidd őrizetében

Harmadszor nyert egymás után az Orlando Magic, ezúttal 110-107-el kerekedtek felül a Denver Nuggetsen. Jonh Amaechi - az elmúlt három évet a brit Sheffield Sharksnál, az olasz Kinder Bolognánál és a görög Panathinaikosnál töltő center- 31 ponttal (karriercsúcs) rukkolt elő. Ebben az évadban Amaechi bejátszotta magát az Orlandóba, és vele most a rájátszásba jutásért küzd a Magic. "Tudtam, hogy remek játékos, ma nagy pillanatai voltak" - méltatta a centert Doc Rivers, a Magic trénere.

Atlantában a Hawks 4 meccses nyeretlenségi szériának vetett véget a Vancouver Grizzlies ellen. Ezzel a Grizzlyk helyzete romlott tehát tovább, jelenleg az utolsó 8 parkettre lépésen (és az utóbbi 7 idegenbeli meccsén) nyeretlen a társaság. A hazaiak újonca, Jason Terry 15,7 másodperccel a vége előtt értékesített egy büntetőt, négy pontosra növelve az Atlanta előnyét. Terry 15 ponttal és 12 gólpasszal zárt, ez utóbbi szezoncsúcs.

Houstonban udvariatlan vendégnek bizonyult a Minnesota: kerek 100 pontot hajítva verték el a Rocketst. Tarrel Brandon 24 pontot dobott a zsinórban ötödik idegenbeli győzelmét arató Timberwolvesben. A Minnesota idegenben 22 meccséből 16-ot megnyert. "Lassan az út harcosaivá válunk. Az utóbbi két hónapban nagyon jók voltunk idegenben. Eleinte elvesztettünk pár meccset, de aztán elkezdtünk koncentrálni" - szerénykedett Flip Saunders Minnesota-mester. A Houstont az első öt mezőnykísérletét elhibázó Steve Francis (19) támogatta leghatékonyabban.

Orlando Magic - Denver Nuggets 110-107
Orlando Arena, 13 635 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Amaechi 31, Outlaw 13, Armstrong 5, illetve McDyess 35, McDyess 8, Herren 8

Atlanta Hawks - Vancouver Grizzlies 91-86
Philips Arena, 13 444 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Jackson 22, Mutombo 10, Terry 12, illetve Bibby 20, Abdur-Rahim 10, Bibby 6

Detroit Pistons - Portland TrailBlazers 94-99
Palace of Auburn Hills, 22 076 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): G. Hill 30, Laettner 8, G. Hill, Laettner, Stackhouse 4-4, illetve Wallace 24, Pippen, Wallace 7-7, Pippen, S. Smith, Schrempf 4-4

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 104-99
Reunion Arena, 18 187 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Strickland 36, Bradley 12, Pack 8, illetve Robinson 29, Rogers 11, Kidd 9

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 86-100
Compaq Center, 16 285 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Francis 19, Rogers, Thomas 7-7, Norris 5, illetve Brandon 24, Garnett 15, Brandon 9

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: