Vágólapra másolva!

Dávid Kornélról szerdán dönt a Cavs<br/>

Magyar idő szerint szerda délután eldől Dávid Kornél sorsa: marad-e az amerikai profiligában vagy esetleg Európában folytatja - mondta Milkovics Károly, a Cleveland Cavaliers játékosának Kanadában élő menedzsere.

Dávid Kornél második tíznapos szerződése magyar idő szerint szerda hajnalban jár le, amikor a klub a Detroit Pistons elleni bajnokiját lejátssza. A Clevelandnek most már döntenie kell: igényt tart-e az eddigi egyetlen magyar NBA-játékosra vagy sem.

Milkovics úgy nyilatkozott, hogy közvetlenül a keddi mérkőzés után semmit nem mondanak még Dávidnak, megvárják vele a másnap délelőttöt, vagyis a magyar idő szerinti szerda délutánt. - Úgy gondolom, Dávidnak 50 százalék esélye van arra, hogy a Clevelandnél maradjon. A mérkőzéseken - ha lehetőséget kapott - hasznosan játszott - jegyezte meg Milkovics.

Dávidot január 3-án tette szabadlistára előző csapata, a Chicago Bulls, amelyben 76-szor lépett pályára. Január 6-án 10 napos szerződést kötött vele a Cleveland Cavaliers, ahol ez idő alatt a lehetséges 6 találkozóból ötször becserélték: összesen 19 percet játszott és 6 pontot dobott. A kontraktus leteltével újabb tíz napra állapodott meg Dávid és a Cavaliers, viszont a következő 4 összecsapás során háromszor kimaradt, az egyetlen mérkőzésen, a listavezető Los Angeles Lakers ellen 12 percet töltött a pályán és 5 pontot szerzett.

Dávid Kornél a Clevelandben eddig 6-szor lépett pályára a lehetséges 10 mérkőzésből, és 31 percnyi játéka alatt 11 pontot dobott.

(MTI)

Ajánló: