Vágólapra másolva!

Jordan átveszi a Wizards kosárlabdaügyeit<br/>

Michael Jordan, a Chicago Bulls hat világbajnoki címének vezéralakja, ötszörös MVP és tízszeres gólkirály, vezetőként tér vissza az NBA-be, elfoglalva a Washington Wizards szakmai igazgatói székét.

Fotó: Reuters

Ted Leonsis, Michael Jordan és Abe Pollin

"Borzasztóan örülünk, hogy Michael csatlakozik hozzánk" - mondta Pollin a sajtótájékoztatón, a Wizards otthonaként szolgáló MCI Centerben, a Wizards Dallas Mavericks elleni mérkőzése előtt. "Energiája új szikrát adhat nekünk itt, a nemzet fővárosában. Szurkolóink és játékosaink úgy fogadják őt, mint családtagot."

"Felvillanyoz, hogy csatlakozhatom a Washington Wizardshoz, illetve, hogy visszatérhetek az NBA-be" - így Jordan. "Állok a kihívások elé, amelyeket ez magában hordoz. Célunk, hogy a bajnoki címet nyerjünk Washingtonnak."

Jordan szerint némi időbe fog kerülni, hogy a Wizards talpra álljon (12-27-es győzelem-vereség mutatóval a Kelet második legrosszabb alakulata), de ő játszani semmiképp nem fog, edzeni azonban igen. "Erőt adhatok azoknak, akik mezbe bújnak" - nyilatkozta, hozzátéve: kicsit furcsa, hogy egy "másik" csapatnak kell szurkolnia. "Normális esetben Chicago-drukker vagyok" - mondta.

Susan O'Malley marad a Washington Sports and Entertainment Rt. (WSE, a Wizards működtetője) vezérigazgatója, és a Wizards gazdasági igazgatója és továbbra is Wes Unseld lesz a Wizards általános menedzsere, megtartva a WSE alelnöki székét is. Unseld, a franchise történetének legnagyobb alakja napi kapcsolatban lesz Jordannel, aki tulajdonrészt szerzett a Lincoln Holdings vállalatban, amely a Washington Capitals jégkorongcsapatának tulajdonosa, illetve részvényes a WSE-ben is.

Fotó: Reuters

MJ's back!

Jordan és Pollin, a Wizards többségi tulajdonosa néhány nappal ezelőtt tárgyalásokat kezdtek arról, hogy MJ szálljon be a washingtoni klubba. Úgy tűnik, elfeledkeztek már a bérvita idején lezajlott összetűzéseikről. Jordan és képviselői a résztulajdont birtokló Ted Leonsisszal is leültek egyeztetni, hiszen Leonsisnak elővásárlási joga van Pollin részvényeire, ha a 75 esztendős üzletember eladni készülne azokat. Ha Leonsis többségi tulajdonossá válna, Jordan a partnereként szerezhetne részvényeket a klubban.

Az NBA részéről egyébként melegen üdvözlik a Levegő Királyát az öltönyös oldalon.

"Sosem csináltunk titkot belőle, hogy fantasztikusnak tartanánk, ha Michael Jordan részt vállalna az NBA bármely területén, csak rajta áll, hogy mit szeretne csinálni" - mondta a helyettes komisszár, Russ Granik. "Bármikor és bármi legyen is az, ami őt érdekli."

Fotó: Reuters

"Mike-ot akarjuk!" - hirdették a
Wizards-szurkolók a Detroit
elleni szombati meccsen. Bejött
nekik

"Szentül hiszem, hogy nagyon jó menedzser lesz" - nyilatkozta az Indiana Pacers igazgatója, Donnie Walsh. - "Ismeri a játékosokat, tudja, hogyan kell nyerni. Egy saját franchise-zal bármit el tudna érni, hiszen tudná, mit ér, és mi kell a győzelemhez."

A legérdekesebb kérdés az: ha már visszatér, Jordan miért éppen egy olyan franchise-hoz "igazol", amely egyetlen playoff-kört sem nyert az elmúlt húsz évben.

[mécs]

Ajánló:

A legnagyobb sport-portál Jordan-csomagja

Korábban:

A napra pontosan egy éve visszavonult kosárlegenda, Michael Jordan állítólag tárgyalásokat folytat a Washington Wizards csapatával arról, hogy csatlakozna a klubhoz, mint a kosárlabdaügyekért felelős igazgató, előrevetítve egy esetleges tulajdonosi szerepkört.