Vágólapra másolva!

Jordan beszállna a Wizardshoz?<br/>

A napra pontosan egy éve visszavonult kosárlegenda, Michael Jordan állítólag tárgyalásokat folytat a Washington Wizards csapatával arról, hogy csatlakozna a klubhoz, mint a kosárlabdaügyekért felelős igazgató, előrevetítve egy esetleges tulajdonosi szerepkört.

Fotó: Reuters

MJ akcióban a Wizards ellen 1997
novemberében
Washington Post

A Wizards többségi tulajdonosa, Abe Pollin nem kommentálta a hírt, hasonlóan Jordanhez, akit nem sikerült az ügyben megszólaltatnia a médiának. Jordan és Pollin nincsenek jóban, a Levegő Királya több alkalommal odamondott az NBA "szenior" tulajdonosai közé tartozó 75 éves üzletembernek, legutóbb a tavalyi szezont megcsonkító lockout alatt üzenve neki, hogy a hozzá hasonló kapitalistákat tartja felelősnek a National Basketball Association és a játékosai között megromlott viszonyért.

A Chicago Bulls-zal hat világbajnoki címet nyert Jordant az NBA noszogatja, ugyan vegyen már tulajdonrészt valamely csapatban, több franchise-t - köztük a Wizardsét is - ajánlva neki.

Fotó: Reuters

MJ, amikor bejelentette visszavonulását

A washingtoni ügyet az is bonyolítja, hogy Ted Leonsis és Jonathan Ledecky igazgatóknak elővásárlási joguk van Pollin pakettjére, ha az idős vállalkozó el kívánná adni azt. A Post meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, Jordan csak akkor volna hajlandó részt vásárolni a Wizardsban, ha Pollin eladná a magáét.

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

A Washington Post összeállítása (angolul)