Vágólapra másolva!

Jordan visszatérése kérdéses, Muresan újra edz



Játékos vagy tulajdonos?Michael Jordan játékosként és résztulajdonosként történő visszatérése lehetetlen, mivel a kettősséget az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság szabályai szigorúan tiltják. Georghe Muresan, a román óriás több mint egy év kényszerszünet után ismét tréningezik.

Georghe Muresan, a Washington Wizards román centere több mint egy évig tartó, sérülés miatti kényszerszünet után ismét tréningezik. A 231 centiméterével az NBA történetének legmagasabb kosárlabdázója a tavaly júniusi hátoperációját követően ismét edzésbe állt. A "Szelíd Óriás" mindkét lábában állandó fájdalmat érzett, és csak számtalan téves diagnózis után jöttek rá az orvosok, hogy Muresan hátában három idegszál becsípődése okozza a részleges bénulást.

- Most már kiválóan érzem magam, mivel tökéletesen érzem mindkét lábamat. Nem kapkodom el a visszatérést, csak akkor lépek ismét pályára, ha százszázalékosan meggyógyultam - mondta a 28 éves játékos.

Muresan négy NBA idény alatt 10,8 pontátlagot ért el a Washingtonnál, amely 1993-ban szerezte meg a center játékjogát.

Mitch Richmond 16 ponttal járult hozzá a Washington Wizards szerdai, Orlando Magic felett aratott győzelméhez. "Ma nagyon jól kosárlabdáztunk" - mondta Richmond, aki a 41. olyan játékos az NBA történetében, aki 18 000 pontot dobott. A mérkőzés első percében érkezett el ehhez a mérföldkőhöz.

Az Orlando elveszítette legeredményesebb játékosát, Nick Andersont (16,5 pont/meccs), aki meghúzódott a msáodik negyedben és már nem tért vissza a pályára. Egyetlen pontot sem szerzett. Nélküle az Orlando támadásai csak lküszködésre emlékeztettek (Darrell Armstrong 15, Horace Grant 14 pontot dobott). A Magic 22-10-zel így is vezeti az Atlanti csoportot a Miami Heat előtt (19-9).

A Charlotte Hornets, hiába a Michael Jordan felől érkező hírek, kikapott. Dell Curry, a Hornets történetének legjobb dobója 18 ponttal büntette volt csapatát, a Milwaukee Bucks már harmadszor nyert egyhuzamban. "Nagy élvezet megverni azt a csapatot, amelyik nem akart téged" - mondta Curry.

Portlandben Damon Stoudamire 21 pontjával a Trail Blazers könnyedén felülkerekedett mind az eltiltott hátvéd Isaiah Rider (aki immáron harmadszor kényszerül meccskihagyásra késés miatt) hiányán, mind Sacramento Kings csapatán. A Kings egy nappal korábban legyőzte a Utah Jazzt, most a másik nyugati nagymenő ellen elvérzett, nagyrészt Chris Webbernek köszönhetően, aki influenzásan nyomja az ágyat, ahelyett, hogy meccselne.

pont lepattanó asziszt
Boston Celtics 72 Pierce 20 Walker 10 Anderson 7
Detroit Pistons 87 Hunter 17 Hill 11 Hunter 6
Washington Wizards 84 Howard 20 Thorpe 9 Strickland 9
Orlando Magic 73 Armstrong 15 Grant 9 Armstrong 5
Charlotte Hornets 94 Recasner 26 Campbell 10 Wesley 6
Milwaukee Bucks 102 Allen 20 Robinson 6 Workman 7
Phoenix Suns 93 Gugliotta 21 Gugliotta 11 Kidd 8
Golden State Warriors 78 Jamison 16 Jamison 15 Coles, Bogues 4
Portland Trail Blazers 100 Stoudamire 21 Grant 9 Stoudamire, Anthony 5
Sacramento Kings 86 Divac 20 Divac 12 Divac 7

Ajánló: