Vágólapra másolva!

Sprewell visszatért, Buck Williams 17 év után visszavonult



Ugyanazon a napon, amikor az "edzőverő" Latrell Sprewell bemutatkozott (és nem is akárhogyan) a New York-i közönségnek, egy másik "Knick", Buck Williams 17 éves NBA-pályafutás után bejelentette visszavonulását.

"Csodálatos éveket töltöttem az NBA-ben, de eljött az ideje annak, hogy új életet kezdjek és több időt töltsek a családommal" - mondta Williams a Knicks idei első edzőmérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatóján a Madison Square Gardenben.

Williamset az NBA-ben játszott első évében, az 1981/82-es szezonban az év újoncának választották, és 17 kosárlabdázással töltött éve alatt háromszor szerepelt All-Star gálán. Az NBA-örökranglista negyedik helyén áll 1307 mérkőzéssel, a nyolcadik legtöbb percet töltötte a pályán (42 464) és a tizedik legtöbb lepattanó labdát szerezte (13 017). Egyedül az bántja, hogy sohasem tudott bajnoki címet szerezni, hiszen a Portland TrailBlazers csapatával kétszer is nagydöntőt játszhatott, de 1990-ben a Detroit Pistons, míg 1992-ben a Chicago Bulls csapata hiúsította meg álmait.

Latrell Sprewell hirtelen a Madison Square Garden sztárja lett. Már akkor hatalmas üdvrivalgás köszöntötte, amikor a bemutatáshoz beszaladt a pályára, de a végén, amikor 27 pontjával alaposan hozzásegítette a Knickset 88-87-es győzelméhez a New Jersey Nets ellen, már egészen a szurkolók szíve közepében volt.

17 pontot dobott a harmadik negyed alatt. Úgy fest, a Knicks jó üzletet csinált. Azt a huszonegyet ráadásul 7/7-es mezőnymutatóval szórta. Még négy pontot hozzátett a negyedik negyed első 80 másodpercében, és azzal betetőződött a "Spree Show", Sprewell meggyőzött mindenkit, hogy nemcsak visszatért, de innentől azt csinálja, amihez a legjobban ért - és az nem az edzőverés.

1997 decembere óta nagyon hosszú idő telt el. Sprewell akkor verte-fojtogatta meg a Goldan State Warriors-beli edzőjét, P. J. Carlesimót, aminek következtében 68 mérkőzés kihagyására kényszerült. Azóta csapattal nem, csak magában edzhetett.

Jeff Van Gundy, a New York Knicks edzője úgy nyilatkozott Sprewellről, hogy megérti, ha bárkinek ellenséges érzelmei vannak iránta. "Én nyolc napja dolgozom vele együtt, és úgy látom, nagy közönségkedvenc lesz minálunk, mégpedig a kemény munka miatt, amit végez. A minimum, amit a közönségünk elvár, hogy a játékosaink keményen dolgozzanak, és Latrell igazán jó munkás."

Sprewell maga azt mondta, nagyon jól érzi magát, csak a lábmunkája lenne tökéletes: "Nem tudtam, milyen lesz a fogadtatás, de szerencsére kifejezetten pozitív volt. Nagyon jól megvagyok a csapattal, már csak az összecsiszolódás van hátra, és ha a lábmunkámat sikerül visszahoznom a régi szintre, minden tökéletes lesz."

Sprewell háromszor játszott már All-Star gálán, és most, a megújhodott New York Knicksszel megint odakerülhet. Mindenki jól járhat: a Knicks a segítségével négy sikertelen év után talán ismét túljuthat a rájátszás második körén.

[ mécs ]

Ajánló: