Vágólapra másolva!

Manchester kárpótlást kér



Az észak-angliai város kérelme a hónapok óta tartó korrupciós botrány kapcsán merült fel. Bob Scott, Manchester pályázóbizottságának elnöke elmondta, hogy a kandidálás idején a városba látogató NOB-tagokat Wimbledonban és labdarúgó FA-kupa mérkőzéseken látták vendégül az összesen 9 millió dollár értékű pályázati kampány velejárójaként.

"Városnéző utazásokban, különböző szórakozási lehetőségekben és különös figyelemmel előkészített vendéglátásban részesítettük vendégeinket. Lényegében az angol sport szervezettségét szerettük volna bizonyítani a NOB képviselőinek" - mondta Scott.

Egy kérdésre, miszerint hol szabható meg a megvesztegetés és az elvárható vendégszeretet közötti különbség, az elnök azt válaszolta, hogy amikor valaki a legjobbat akarja nyújtani az ehhez hasonló esetekben, akkor a szórakoztatás az "üzlet" velejárója.

Richard Leese, Manchester vezető testületének elnöke kárpótlást kér az olimpiai bizottságtól a vesztes városok számára: "Ha a pályázati jogok elnyeréséért kiírt versengésről kiderült, hogy tisztességtelen volt, akkor a NOB-nak kárpótlásban kell részesítenie Manchestert és a többi pórul járt pályázó várost."MTI

Ajánló: