Vágólapra másolva!

A Bulls eladja Pippent, és lemarad McDyessről



A Chicago Bulls úgy köt szerződést Scottie Pippennel, hogy rögtön továbbadja őt a Houstonnak. Ez a két csapat "már nincs képben", mondja ugyanakkor Antonio McDyess ügynöke.

Úgy fest, a Bulls nagyjából mindenkit elveszít, és csak Toni Kukoc és Ron Harper marad meg a tavalyi sztárok közül. Scottie Pippen már szinte biztosan a Houston Rocketshez költözik, mégpedig úgy, hogy a Bulls öt évre szerződteti őt 67,2 millió dollárért, majd az egész "Pip-csomagot" átadja a Rocketsnek Roy Rogersért és egy második körös draftjogért. Állítólag a Houston fizetési plafonja alá befér Pippen 10,6 milliós évi keresete.

Úgy volt, hogy Pippen mint szabadügynök szerződik Texasba - ahol jóval kedvezőbbek az adózási feltételek, mint Illinois-ban - , és hogy végül miért döntöttek e mellett az úgynevezett "sign-and-trade" variáció mellett, nem nagyon tudni. Mindenesetre Jerry Krause (a Bulls igazgatója) vezetésével több hasonló üzletbe is "benevezett" a bajnoki címvédő. Egyvalakinek biztosan jó ez az üzlet, mégpedig Charles Barkleynak, aki így szabadügynökként igazolhat vissza Houstonba, ahol bikaerős kezdőcsapatot hoznak majd össze Pippennel és Hakeem Olajuwonnal.

A hétszeres All-Star-játékos Pippen idén 33 éves, éppen annyi, amennyi a mezszámán szerepel, ez is jó ómen lehet a hatszoros bajnoknak, aki 1987, a Central Arkansas egyetem befejezése óta a Bullst erősítette. Szombaton már Rockets-mezben játszhat a San Antonio Spurs (és Steve Kerr) ellen előkészületi meccset.

A Houston és a Bulls is szerette volna megszerezni Antonio McDyesst, de mint fentebb említettük, erre a Phoenix Sunsnak vagy a Denver Nuggetsnek lesz lehetősége inkább.

A Bikák nagy játékoshiányban szenvednek. Pénteken edző-, vasárnap bemutató mérkőzést játszanak az Indiana Pacers ellen, és addigra legfeljebb négy-hat edzést tud majd lezavarni Tim Floyd, az új edző, de hogy kiknek, azt még mindig homály fedi.

Kerr és Pippen mellett Luc Longley (állítólag a Phoenix Suns játékosa lesz) és Dennis Rodman (még az is lehet, hogy tényleg abbahagyja, és profi pankrátor lesz) is távozik. Jerry Krause szerint három lehetősége volt a Bullsnak: 1.: ha Jordan visszajön, mindenkit visszahozni; 2.: leszerződni a saját szabadügynökökkel és melléjük újakat hozni; 3.: új csapatot építeni.

Úgy tűnik, ez utóbbi lesz a befutó. Tim Floyd nyilatkozta hétfőn: "Jerry (Krause) kulcsjátékosokat, szabadügynököket akar megszerezni, hogy minél versenyképesebbek legyünk idén. Amennyiben ez nem sikerül, nagyon szemfülesnek kell lennünk, hogy megfelelő szintű csapatot tudjunk összeállítani."


[ mécs ]

Ajánló: