Vágólapra másolva!

Chicago Bulls - élet Jordan után



Tim Floyd lett a Chicago Bulls új edzője, Steve Kerr (Pippenhez és Rodmanhez hasonlóan) elhagyja a hatszoros bajnok Bikákat, ahol Dávid Kornél újra szerencsét próbálhat.

Az egyetemi bajnokságban (NCAA) 12 év alatt 243-130-as győzelem-vereség mutatót elérő, ám NBA-s múlttal még nem rendelkező Floyd nehéz helyzetben veszi át a chicagóiak irányítását, hiszen Jordan és a sikeredző távozása mellett csak négy játékos szerződése biztos az új - csonka - idényre. A hatszoros bajnok Scottie Pippen, valamint Luc Longley valószínűleg a kizárás végének hivatalos elérkeztekor jelenti be eligazolását. Longley részese volt az utolsó három NBA-elsőség megszerzésének, akárcsak Dennis Rodman, aki szintén szabadon igazolhat más klubhoz.

És Steve Kerr sem marad, a Bulls irányítója - aki szintén szabadügynök státusú - többéves szerződést kötött a San Antonio Spurs csapatával. A 33 éves kosaras fizetéséről nem számoltak be az érdekeltek. Az elsősorban távoli dobásairól híres Kerr az elmúlt évadban 750 ezer dollárt keresett. Kerr az első játékos, aki a világ legjobbjának tartott Michael Jordan szerdai visszavonulása után hivatalosan közli: elhagyja az utóbbi nyolc idényben hatszor első helyezett Chicagót. A San Antonióhoz igazolt sportoló háromszor volt tagja a bajnokcsapatnak.

Nem az ő posztján, de szerepelhet a Chicago Bullsban Dávid Kornél, az Albacomp centere. A Nemzeti Sport értesülése szerint Dávid vasárnap délelőtt már útra is kelt az Egyesült Államokba, hogy csatlakozzon a bajnoki címvédőkhöz, akik kéthetes edzőtáborba vonultak, amelyre mindössze tizenöt kosarast hívtak meg.

Dávid Kornél a Nemzeti Sportnak elmondta: csütörtökön kereste meg a menedzsere a szenzációs hírrel, amit pénteken Jerry Krause, a Bulls egyik tulajdonosa is megerősített. Hozzátette: reménykedik, hogy Chicagóban maradhat, de ha mégsem sikerül, Székesfehérvárra mindig szívesen tér vissza.




Ajánló: