Vágólapra másolva!

Búcsúznak a rajongók a Levegő Királyától



Chicagóban van egy étterem, amelyet Michael Jordannek hívnak. Az étterembe Bulls-szurkolók járnak, akik mind más véleményen vannak a távozását illetően.

Mások egyszerűen szomorúak miatta, és kijelentik: nem fognak meccsre járni többet, mert az egész kevésbé érdekes nélküle. Vannak közöttük, akik dühödten kiabálják: "Vesztesek! Vesztesek! Vesztesek!" Szerintük Jordan nélkül a Chicago utolsó lesz a csoportjában, a Central Divisionben.

Talán nem tudják, hogy olyan játékosokat akarnak a vezetők a valószínűleg szintén távozó (de nem visszavonuló) Scottie Pippen és Dennis Rodman helyére szerződtetni, mint Eddie Jones és Elden Campbell a LA Lakersből, illetve Antonio McDyess a Phoenix Sunsból. Ők - Toni Kukoccsal és Ron Harperrel - azért nem kell hogy féljenek a "kieséstől".

Mások pontosan azokat hibáztatják Őlevegősége távozásáért, akik a szerződésekért felelősek: a tulajdonost, Jerry Reinsdorfot és az ügyvezetőt, Jerry Krausét. Azt is hinni próbálják, hogy más csapatnál játszik majd tovább, vagy egy év múlva visszatér, de nem Chicagóba, hisz rossz a viszonya a vezetőkkel, főként az edző, Phil Jackson leköszönése óta és miatt.

Cseppet sem meglepő, hogy az egész világon ikonként tisztelt legendás 23-ast az amerikai dolgok iránt különösen rajongó japánok is imádják. Most nem kevesen Chicagóba jöttek, hogy a helyszínen búcsúzzanak a sztártól. "Ismerjük Penny Hardawayt is" - mondják -, "de Michael különleges". Mindamellett ők könnyebben törődnek bele távozásába: "Elmehet golfozni" - javasolják.

Ajánló: