Vágólapra másolva!

Jordani gyöngyszemek



A Levegő Királyának pályája szinte töretlen. Úgy vált ikonná, hogy közben milliókat ajándékozott meg felejthetetlen pillanatokkal. Alább felsorolunk néhányat legemlékezetesebb "mutatványaiból".

Azóta sem döntötték meg: 1986-ban 63 pontot dobott egy rájátszásmérkőzésen, Larry Bird és a Boston Celtics ellen, úgy, hogy előtte az alapszakaszban mindössze 18 mérkőzést játszhatott lábsérülése miatt. "Isten eljött közénk ma, és Michael Jordan neve alatt végigjátszotta a meccset" - értékelte Bird. A Bulls 135-131 arányban veszített.

1989-ben a Clevelend Cavaliers ellen az ötödik meccsen az utolsó pillanatban egy tempódobása egypontos Bulls-győzelmet és továbbjutást hozott.

A világ egyik leghihetetlenebb ziccere: 1991-ben a LA Lakers elleni nagydöntőben MJ a levegőben kezet váltott, végül ballal, a kosár ellentétes oldaláról pattintotta be a labdát.

Az 1992-es nagydöntőben a Portland TrailBlazers ellen egy félidő alatt 6 hárompontost dobott. Szintén rájátszásrekord azóta is.

1995-ben, visszatérése utáni negyedik mérkőzésén ismét győztes kosarat dobott az Atlanta Hawks ellen.

1997-ben a nagydöntő első meccsén szintén az ő kosarával verte meg a Bulls a Utah Jazzt.

1997-ben az ötödik nagydöntőmérkőzésen olyan beteg volt, hogy néha le kellett támogatni, amikor lecserélték. 38 pontot dobott (15-öt az utolsó negyedben), és az ő hárompontosával nyert a Bulls…

1998 júniusában másodpercekkel a nagydöntő hatodik meccsének vége előtt Salt Lake Cityben labdát lopott a Jazz ellen, majd a büntető magasságában eleresztett egy tempódobást…

Ajánló: