Vágólapra másolva!

Ausztráliában a vesztegetések kivizsgálását sürgetik



Kevan Gosper, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ausztrál tagja haladék nélküli sürgős vizsgálatokra szólította fel a NOB-ot a téli olimpia rendezési jogát a gyanú szerint vesztegetéssel elnyerő amerikai város, Salt Lake City ügyében.

Phil Coles, a NOB egy másik ausztrál tagja egyetért Gosperrel abban, hogy nem a szervezet első embere tehet a vesztegetési botrányról, hanem a 2002-es téli olimpia helyszínéről döntő bizottságból azok, akik ajándékot fogadtak el szavazataikért.

"A NOB-on belüli korrupcióról hallottam már pletykákat, de személyesen sohasem találkoztam visszaélésekkel. Különösnek tartom, hogy éppen Salt Lake Cityből származnak a vádaskodások. Úgy tűnik, hogy valaki a saját bőrét akarja menteni azáltal, hogy másokat feketít be" - fogalmazott Coles.

Ken Bullock, a Salt Lake City-i téli olimpia szervezőbizottságának tagja szintén elítélendőnek titulálta a vesztegetési botrányt, de Samaranch lemondását is követelte.

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak meg kell tisztítania saját sorait. Elnökének pedig Frank Joklikhoz, a 2002-es téli olimpia szervezőbizottságának a botrány miatt lemondott vezetőjéhez hasonlóan távoznia kell" - vélekedett Bullock.

MTI

Ajánló: