Társoldalunk:

Ismét elhalasztják a Galata-Juve mérkőzést?Az UEFA elnökhelyettese, Antonio Matarrese utalást tett arra, hogy esetleg újabb halasztás elé néz a politikai botrányok miatt szerdán le nem játszott Galatasaray-Juventus Bajnokok Ligája mérkőzés.

Roby Baggio, a hajdani Juve sztár két gólt szerzett szerdán. A futballszervezet olasz elöljárója a RAI-nak nyilatkozta szerdán késő este, hogy „ha a helyzet továbbra is veszélyeztetni látszik az olasz játékosokat, nem kizárható egy újabb halasztás lehetősége". Matarrese hozzátette, hogy a mérkőzést mindenképpen Isztambulban kell megrendezni.

Az Abdullah Öcalan kurd vezető itáliai letartóztatása és a török kiadatási kérelem megtagadása miatti feszültség kényszerítette az UEFA vezetőit a meccs elhalasztására, és mivel ez nem látszik enyhülni, újabb késleltetésről tanakodnak.

Lippi és Zidane edzésen.A Juventus francia középpályása, Zinedine Zidane kijelentette, nem fog játszani, amennyiben mégis a mérkőzés jövő hét szerdai megrendezése mellett döntenek. „Meg kell várnunk, hátha történik valami és hogy milyen döntés születik. De ha a helyzet nem javul, én nem megyek Isztambulba."

A Juve edzője, Marcelo Lippi közölte: egyetlen játékost sem kényszeríthetnek a törökországi utazásra. „Senkit nem fogunk a nyakánál fogva Isztambulba rángatni… de biztos vagyok abban, hogy lesz 11 játékosom a meccsen, ha kell."

„Nem semleges pályát szeretnénk - mondják a játékosok -, csak azt, hogy normális körülmények között játszhassunk. Nagyon jól ismerjük a törökök vendégszeretét, de van egy olyan érzésünk, hogy ha jó eredményt érünk el, elszabadulhat a pokol. Például mit fog tenni a játékvezető, ha tizenegyest kell adnia nekünk?"

A Juventus igazgatója, Luciano Moggi ismét hangoztatta, alávetik magukat az UEFA akaratának, de senkit nem kényszerítenek utazásra akarata ellenére.