Vágólapra másolva!
A Budapest Sportaréna háromnapos megnyitóünnepségének a programja már végleges, de az időpontja még kérdéses. Mindezt a létesítményt építő és üzemeltető francia Bouygues cég vezetői szerdán sajtótájékoztatójukon közölték, amelyen beszámoltak a csarnok várható idei programjáról is. Az első sportesemény az április 15-21-e közötti divízió 1-es jégkorong-vb lesz.

A mintegy 40 milliárd forintba kerülő Budapest Sportaréna március 15-re tervezett megnyitása egyelőre még kérdéses, attól függ, hogy addig befejeződik-e a műszaki átadás. Erre megvan az esély, de az illetékesek egyelőre nem akartak "kockáztatni" a bejelentéssel. Az viszont már biztos, hogy a megnyitó háromnapos lesz. Az első napon a könnyűzenéé lesz a főszerep, fellép a TNT, a Chrystal és a Republic együttes Bródy Jánossal, valamint Demjén Ferenc, Fenyő Miklós, Charlie, Király Linda és Révész Sándor.

Az est házigazdája Benkő László lesz. Másnap komolyzenei programra kerül (a Fesztiválzenekar és hét magyar kórus részvételével), s a nagyközönség valójában majd a harmadik napon veheti birtokba a Budapest Arénát, amikor úgynevezett Nyitott Aréna rendezvénysorozatra kerül sor, különféle kulturális és sportprogramokkal. A Budapest Aréna idei programját is a zene uralja majd, az első fellépő április 5-én a V-tech együttes lesz. Ugyanebben a hónapban az Irigy Hónaljmirigy, Bryan Adams és Zorán is koncertezik.

Ami a sportot illeti, ezen a téren szegényebb a kínálat. Tulajdonképpen csak két rendezvény konkretizálódott: az április 15-21-e közötti divízió 1. A csoportos jégkorong vb, valamint a szeptember 24-28-i ritmikusgimnasztika-világbajnokság. Sportvonatkozása van a május 15-16-i Holiday on Ice amerikai jégrevünek is, a világhírű produkcióban több olimpiai és világbajnok korcsolyázó is fellép. A Budapest Sportarénában idén nagy valószínűséggel még görkorcsolya-, gördeszka-, díjugrató-, sporttánc- és jet-ski-versenyt is rendeznek; ám ezek az események egyelőre még tárgyalás alatt állnak. A jövő évi programból pedig feltétlenül ki kell emelni a fedett pályás atlétikai vb-t, a műkorcsolya-Eb-t és a nőikézilabda-Eb-t.