Vágólapra másolva!

Tűzharc után menekült meg az argentin focista

Az argentin rendőrség rövid tűzharc után kiszabadította az emberrablók fogságából az élvonalbeli Banfield labdarúgócsapatának játékosát. Jorge Cerverát kedd reggel egy étteremből kijövet támadták meg: betuszkolták egy autóba, majd elhajtottak vele.

Nem sokkal később azonban rendőrök tartóztatták fel a gépkocsit. Ekkor szabályos tűzharc alakult ki, végül azonban az emberrablók megadták magukat. "Ötezer dollárt kértek tőlem, majd megelégedtek volna ezerrel is" - mesélte a 27 éves Cervera. "Pokolian féltem, mert a fejem körül röpködtek a golyók. Szerencsére a rendőrök pontosan céloztak, s épségben megúsztam a 'kalandot'."

Hasonló eset részese volt Marc Rosset, akit fényes nappal, a nyílt utcán raboltak ki. Az 1992-es barcelonai olimpai svájci aranyérmes teniszezője egy videotékába tartott, amikor egy ismeretlen férfi pisztollyal megfenyegette, majd elvette mobiltelefonját, s a kocsijával távozott. A francia rendőrség két óra múlva egy sztrádán megtalálta az autót, amit a tettes azért hagyott ott, mert kifogyott belőle a benzin.