Vágólapra másolva!
A Ferencváros iránti rajongás sok boldogság forrása volt már, sőt, rengeteg szerelem is szövődött már a patinás klubnak köszönhetően, igaz válás is, hiszen tudunk olyan Fradi-drukkerről, akit válaszút elé állított a felesége, vagy a csapat, vagy ő, s a férfiember kapásból a zöldeket választotta. Gyepes Gábor és Póth Diana esetében azonban erről szó sincs, ráadásul őket is összeköti az egymás- és az FTC iránti olthatatlan szeretet.

Az Üllői útiak fiatal labdarúgója a középiskolában egy osztályba járt az ismert műkorcsolyázó bajnoknővel, ám akkor még elmentek egymás mellett. Idén azonban egy osztálytalálkozót követően felfedezték egymást, s azóta elszakíthatatlan párt alkotnak.

Pontosabban alkotnának, hiszen Póth Diana áttelepült Ausztriába, állampolgárságért folyamodott, megkapta az osztrák útlevelet, ezzel párhuzamosan természetesen megtartotta a magyart is, ám a Bécs-Budapest távolság komoly lelki kínokat okozott a fiatal párnak.

Póth Diana édesapja egyébként annak idején a Fradi jégkorong csapatának ünnepelt sztárja volt, amiről a csinos sportolónő ekképp nyilatkozott meg: "Tudom, hogy menő hokis volt, ám nekem semmilyen emlékem nincs róla, mivel 18 éve nem láttam. A Fradit sem miatta szerettem meg, hanem édesanyám és a nagymamám is a zöld-fehérekért szorított, így nem lehetett kétséges melyik csapatnak szurkoljak."

A gyakori távollét nyűgeiről Gyepes Gábor így beszélt: "Diát hónapokig nem láttam, hiszen Amerikában edzőtáborozott, majd Bécsben készült az idényre, s néha azt hittem megőrülök, annyira hiányzott. Horribilis telefonszámlánk lett, de végre együtt lehetünk, amit már mindketten nagyon vártunk."

Mindehhez Póth kisasszony hozzátette: "A Bécs-Budapest távolság csak erősítette a szerelmünket, azaz nem tudjuk megunni egymást. Persze azért mindkettőnk részéről komoly féltékenységi tünetek is előfordultak, ám egészséges keretek között, ami szintén csak az igaz szeretet jele."

A mindennapokról Gyepes elmondta: "Három hete végre Dia hazajött, s azóta szinte elválaszthatatlanok vagyunk, s tulajdonképpen Dia anyukájánál, a tetőtérbeépítésnek köszönhetően együtt is élünk. Szabadidőnkben moziba járunk, de gyakran meglátogatjuk Diana édesanyjának kávézóját is, ami a Gizella úton található."

"Persze azért nem tudok elszakadni kamaszkorom kedves helyszínétől, Rákosszentmihálytól sem, ezért olykor a Csömöri úti Sport-étteremben, vagy a No 80.-ban és a Submarine Station-ben szoktunk vacsorázni" - vetette közbe Póth Diana nosztalgikusan.

A közelgő karácsonyi ünnepekről a szerelmesek elárulták, a Szentestét mindenki a szüleivel tölti, ám másnap közös családlátogatások következnek. Majd január 4-ig, amíg Póth vizsgái és Gyepes felkészülése a Fradival el nem kezdődik, önfeledt programok várnak a fiatalokra. Elvégre ez egy Póth(olhatatlan) kapcsolat.

Bánki József