Díjnyertes tervező munkájában pólóznak lányaink a vb-n

női vízilabda-válogatottt
Szép a mez, jó lesz a csapat
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda válogatott második helyen végzett a miskolci Vodafone Kupán, ahol nem csak Bíró Attila vb-kerete debütált, hanem a világversenyre tervezett dressz is bemutatkozott.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott kimondottan erős mezőnyben, Új-Zélandott legyőzve, Ausztráliával a szokásos harcos meccsen ikszelve, az olimpiai és világbajnok amerikaiaktól pedig egy végig szoros találkozón kétgólos vereséget szenvedve második lett a Vodafone Kupán.

Szoros meccsen kikapott végül a női pólóválogatott az olimpiai bajnoktól

Vereséggel zárta szereplését a magyar csapat a Vodafone Kupáért kiírt világbajnoki felkészülési női vízilabdatornán, Miskolctapolcán, s másodikként végzett pénteki legyőzője, az Egyesült Államok csapata mögött. Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai negyedik, Európa-bajnoki címvédő együttese az első helyért szállt vízbe a százszázalékos, korábban Új-Zélandot és Ausztráliát is könnyedén verő olimpiai és világbajnok amerikaiakkal, ehhez azonban nyernie kellett.

A miskolci torna a vb-felkészülés utolsó állomása volt, ahol nem csak Bíró Attila szövetségi kapitány kerete mutatkozott be, hanem az új dressz is, amiben a lányok medencébe ugranak majd a Hajós Alfréd Uszodában.

Szép a mez, jó lesz a csapat Forrás: Racz_Tomi/Racz_Tomi

A dressz a Vodafone designer pályázatának győztes munkája. A május 21-én lezárult pályázat célja a hazai női vízilabda válogatott felszerelésének megtervezése volt. A győztes pályamunka alkotója Novák Zoltán, az új design alapmotívumát a halpikkelyek és a vízből dobásra kiemelkedő női játékosok mozdulatai ihlették.

A budapesti vizes világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai is a designer pályázaton nyertes felszerelést viselik majd.