Egy sztárúszóval kevesebb lesz a budapesti vb-n

James Magnussen
Australia's James Magnussen smiles during a training session on the eve of the start of the swimming competition at the FINA World Championships at the Palau Sant Jordi in Barcelona on July 27, 2013. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Kihagyja az idei budapesti vizes világbajnokságot az ausztrál James Magnussen, a férfi 100 méteres gyorsúszás kétszeres vb-aranyérmese.
Vágólapra másolva!

A 25 éves sportoló azzal indokolta szerdán a döntését, hogy a vb helyett a jövő évi Nemzetközösségi Játékokra koncentrál, amelyet hazájában rendeznek meg.

Forrás: AFP/Javier Soriano

"Az olimpiát követő világbajnokságon vannak, akik elindulnak, vannak, akik nem. Utóbbiak közé tartozom én is" – közölte Magnussen, hozzátéve, hogy szerinte

a Nemzetközösségi Játékokon olyan erős mezőny lesz, hogy jobb mérce lesz számára a világbajnokságnál.

Az ausztrál úszó 2011-ben és a 2013-ban nyerte meg a klasszikus számot világbajnokságon, a 2015-ös kazanyi vb-t ugyanakkor sérülés miatt ki kellett hagynia, és formáját azóta sem sikerült igazán visszanyernie.

A londoni olimpián kedvenc távján ezüstérmes Magnussen tavaly nem tudta kiharcolni az egyéni ötkarikás szereplés jogát, a 4x100-as ausztrál gyorsváltóval ugyanakkor bronzérmes volt Rióban.