Tízszer inkább Mandzukic, mint egyszer Neymar

FIFA World Cup 2018 - Croatia vs England Sports soccer WORLD CUP FIFA Russia Croatia England semi-finals WORLD CHAMPIONSHIP
11 July 2018, Russia, Moscow: Soccer, FIFA World Cup 2018, final round, semi-finals: Croatia vs England at Luzhniki Stadium: Croatia's Mario Mandzukic attempts to score a goal. Photo: Christian Charisius/dpa
Vágólapra másolva!
A soha nem éppen hallgatagságáról ismert Steffan Effenberg, a német válogatott korábbi klasszisa ezúttal is megmondta a frankót. Most éppen a horvát válogatott csatáráról, Mario Mandzukicról.
Vágólapra másolva!

"A világ három legjobb csatárának egyike, aki minden további nélkül megérne akár 200 millió eurót is, ha fiatalabb lenne" – mondott ezúttal dicsérő szavakat a horvát válogatott 32 éves csatáráról a német nemzeti csapat mezében 35 mérkőzésen öt gólt szerző középpályás.

Az egykor maga is hatalmas munkabírásával tüntető Effenberg dicsérte Mandzukicot fáradhatatlan mezőnymunkájáért is. "Elképesztően keményen dolgozik a pálya minden pontján. Az angolok elleni hosszabbításban lőtt gólja pedig egészen különleges volt."

A fontos gólok avatott szakértője Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

"Soha nem értettem meg, hogy miért adta el annak idején a Bayern München (Robert Lewandowskival pótolták a Dortmundból).

– kedveskedett tovább a német válogatottból az 1994-es vb-n történt mutogatás miatt anno négy évre száműzött Effe.

Nem akart tőle lemaradni Mandzukic korábbi müncheni csapattársa, Arjen Robben sem, aki szintén csak a jóra emlékszik a horvát csatárral kapcsolatban.

"Nem lehet róla elég jókat mondani. Egy igazi harcos, olyan, akit mindig sokkal szívesebben látsz a saját csapatodban, mint az ellenfél soraiban.

A Football-Italia oldal szerint a "miért adták el" kezdetű kérdést hamarosan a Juventus szurkolói is feltehetik, ugyanis Cristiano Ronaldo érkezésével egy csatárnak mennie kell Torinóból, és ez inkább Mandzukic lesz, mintsem a portugál korábbi madridi csapattársa, Gonzalo Higuaín. A Manchester United menedzseri irodájában eközben már barátságosan zúg egy faxgép.