Távcsőben vitték a piát a stadionba a kolumbiai szeszcsempészek

Colombia v Japan: Group H - 2018 FIFA World Cup Russia Sport Soccer International Team Soccer
SARANSK, RUSSIA - JUNE 19: Fans of Columbia celebrate during the 2018 FIFA World Cup Russia group H match between Colombia and Japan at Mordovia Arena on June 19, 2018 in Saransk, Russia. (Photo by Maja Hitij - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyre több helyen bukkan fel egy videó. A japán elleni vb-meccsre kolumbiai szurkolók egy távcsőben csempésztek alkoholt a stadionba.
Vágólapra másolva!

A videón látható egyik szurkoló, Luis Felipe Gómez egy kolumbiai légitársaság alkalmazottja volt, de ma már nincs meg az állása, hála a videónak. Ő az, aki baseball-sapkát visel, és festve van az arca.

Az Avianca légitársaságnál dolgozott a cég ráadásul nem titkolózott, úgy rúgta ki, hogy a Twitterre is kitette a közleményt, miszerint megválnak az alkalmazottól, aki nem a cég elvárásainak megfelelően viselkedett, illegálisan bevitt alkoholt fogyasztott a stadionban.

A japán elleni meccs előtt készült felvétel bejárta a világot, és a kolumbiai sajtó szerint az ország rossz hírét keltették a szurkolók.

Ráadásul a japán elleni meccs kapcsán szerintük ez még jobban kihangsúlyozza a két ország közti kulturális különbséget és csak újabb sztereotípiákat éleszt a kolumbiai emberekről.

Gómez egyébként azt írta a Facebook-oldalára, hogy nem is ismerte a másik két szurkolót, és azt sem tudja, pontosan mivel kínálták meg. Nehezményezte, hogy 15 másodpercnyi kisiklás miatt hurcolják meg.