Brazil-mexikói meccs lesz a nyolcaddöntőben

FIFA World Cup - Serbia vs Brazil Sports soccer WORLD CUP Brazil E Serbia
27 June 2018, Russia, Moscow: Soccer, World Cup, Serbia vs Brazil, group E, at the Spartak-Stadium. Brazil's Thiago Silva (r-l) celebrates his 0:2 goal alongside Miranda, Philippe Coutinho and Willian. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
Július 2-án hétfőn 18 órakor Szamarában Brazília-Mexikó mérkőzésre kerül sor, amelyen a tét a legjobb nyolc közé jutás lesz.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi, 2014-es világbajnokságon a csoportmérkőzések alatt találkozott egymással a két válogatott, akkor 0-0 lett a végeredmény.

Világbajnokságon Mexikó még soha nem nyert a brazil csapat ellen.

A mexikói válogatott első két mérkőzésen nyújtott teljesítményét nézve akár csúcstalálkozónak is nevezhetnénk a brazil és a mexikói csapat összecsapását. Mexikó azonban a svédek ellen teljesen összezuhant és csak annak köszönhette a legjobb 16 közé jutását, hogy a világbajnok németek nem győztek Dél-Korea ellen.

A brazil válogatott a legjobb 16 közé jutását ünnepli Moszkvában Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini

Egy kicsit továbbtekintve: a brazilok továbbjutásuk esetén a G1-H2-es nyolcaddöntő győztesét kapják ellenfélnek. A G1-es pozícióért csütörtökön este száll harcba egymással Anglia és Belgium. A két csapat között jelenleg minden mutató egyforma, a döntetlen esetén a Fair Play táblázaton elért pontok döntenének. Nagy kérdés, hogy az angol és a belga válogatott mérlegeli-e azt, hogy a G-csoport második helye jóval kedvezőbb lehet, mert egy esetleges sikeres nyolcaddöntő megvívása után a negyeddöntőben a Svédország-Svájc meccs győztese várna a G2-es helyen végző csapatra.