Uralják a világbajnokságot a Barcelona játékosai

FIFA 2018 Soccer World Cup labdarúgó világbajnosság VB Oroszország Russia
Coutinho, Mina, Messi, Suarez
Vágólapra másolva!
Büszkék lehetnek az FC Barcelona háza táján, a klubot a világbajnokságon képviselő játékosok egyelőre nagyszerűen teljesítenek. Csupán egyiküknek, a német Marc-André ter Stegennek ért véget a Mundial a csoportmeccsekkel, tizenketten továbbra is versenyben vannak a hőn áhított világbajnoki trófeáét. A Marca egyesével értékelte a katalán labdarúgók eddigi teljesítményét.
Vágólapra másolva!

Egyelőre lenyűgöző az a teljesítmény, amit a Barca játékosai produkálnak Oroszországban, többen főszerepet vállaltak abban, hogy nemzeti csapatuk sikerrel vette a csoportmeccsek akadályait. Egyedül Marc-André ter Stegennek ért véget a vébé, igaz, egy percet sem kapott Joachmi Löwtől, így sok köze nem volt a német megszégyenüléshez.

A két téli szerzemény, Yerry Mina és Philippe Coutinho kiemelkedően teljesít a kolumbiai és a brazil válogatottban, egyaránt 2-2 gólt szereztek.

Marc-André ter Stegen

Azon kevés német játékosok egyike, akit nem érhet kritika a címvédő dicstelen szereplése és bukása miatt - sokan nem is értették, hogy az egész szezonban remeklő kapus miért nem élvezett elsőbbséget a sérülés miatt több mint nyolc hónapot kihagyó Neuerral szemben.

Gerard Pique

Legjobb teljesítményétől egyelőre elmarad, viszont egy jó formában lévő Piquet sokkal több egy sima középhátvédnél.

Ivan Rakitic

Nagyszerű szezont futott a Barcelonában, formáját pedig a világbajnokságra is átmentette. Az egyik legmeggyőzőbb csapat a vébén egyelőre a horvát, ebben pedig a 30 esztendős középpályásnak is hatalmas szerepe van. Modriccal karöltve messzire vezethetik déli szomszédainkat.

Rakitic (7) vezérletével messzire juthatnak a horvátok Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Sergio Busquets

Piquehez hasonló a helyzete, ahogyan az egész spanyol válogatott védelmi vonalának, úgy neki is javulnia kell az egyenes kieséses szakaszra. Koke nélkül érezhetően szenved a középpályán de így is fontos eleme a 2010-es világbajnok gépezetének.

Lionel Messi

A fény az éjszakában, az egyetlen remény - ő mentette meg az argentinokat a katasztrófától. Bár az Izland ellen kihagyott tizenegyese miatt nem indult jól a torna számára, Nigéria ellen, amikor a legjobban kellett a vállára vette a csapatot és oroszlánrészt vállalt a továbbjutásból. Ettől függetlenül igazi zsenialitását még nem csillogtatta meg, már pedig Franciaország ellen a legjobb formában lévő Messire lesz szüksége Argentínának, ha tovább akar jutni.

Luis Suárez

Az első meccsen gólképtelen maradt, utána viszont játékba lendült és Szaúd-Arábia, valamint Oroszország ellen is csapata egyik legjobbja volt. Ahhoz viszont, hogy Uruguaynak vérmesebb reményei legyenek, csatárpartnerének, Edinson Cavaninak is fel kell nőnie a feladathoz.

Suarez a második csoportmeccsen már megtalálta góllövőcipőjét Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Ousmane Dembele

A Barcelona történetének második legdrágább igazolás Didier Deschamps-ot még nem győzte meg annyira, hogy a kezdőbe nevezze. Bármikor képes veszélyt teremteni az ellenfél kapujánál, ám kulcspillanatokban egyelőre rendre rossz döntéseket hozott.

Philippe Coutinho

Nem kétséges, egyértelműen a brazilok legjobbja volt a csoportkörben. Svájcnak bombagólt lőtt, Costa Ricának is betalált, a szerbek ellen pedig álompasszal szolgálta ki Paulinhót. Bizonyította, miért ragaszkodott hozzá a Barcelona, ha télen nem igazol a katalánokhoz, alighanem a vb után minden topcsapat őt üldözné.

Paulinho

Szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott a brazil válogatottban a csoportmeccseken. Főleg a szerbek ellen játszott jól, szép gólt szerzett.

Jordi Alba

Az egyetlen játékos a spanyol védelemben, aki minden meccsen hozta a tőle elvárható teljesítményt. Jó évet zárt a Barcában is, a spanyolokkal is sikeres lehet.

Samuel Umtiti

Hasonlóan megbízható, mint a Barcában volt tavasszal, kiemelkedő védőmunkája nagyban hozzájárult, hogy három meccsen csak egy gólt kaptak a franciák. Igaz, azt az egyet éppen miatta, amikor érthetetlen módon ütött bele egy labdába az ausztrálok ellen a tizenhatoson belül.

Az egyik legkellemesebb meglepetés a vébén Yerry Mina játéka Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Yerry Mina

A katalán csapat játékosai közül egyértelműen az ő értéke fog emelkedni a legtöbbet a világbajnokság. után. Két elképesztően fontos gólt szerzett már, emellett hátul is kifogástalan a teljesítménye. Kérdés, hogy a következő szezonban lesz-e hely neki a barcelonai védelemben, ha nem, egyértelműen klubot kell váltania, hogy játsszon - akár kölcsönben, akár végelegesen.

Thomas Vermaelen

Sérülten érkezett Oroszországba, így várható volt, hogy nem lesz alapember. Az angolok elleni harmadik csoportmeccsen debütált, de nem volt túl magabiztos, sok hibával játszott.