Egy 57 éves öregember, aki azonnal megvett magának

FIFA World Cup 2018 - Brazil vs Costa Rica Sports soccer FIFA Brazil Costa Rica WORLD CUP Russia FOOTBALL
22 June 2018, Russia, Saint Petersburg, Soccer, Group E, Matchday 2 of 3, Brazil vs Costa Rica at the St. Petersburg Stadium: Brazil's national head coach Tite. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
Azt mondják, hogy mindig az első benyomás a legfontosabb. Engem Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya megvett magának.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk jelenti Moszkvából.

Valószínűleg Adenor Leonardo Bacchi, vagy ahogy mindenki ismeri, Tite, a legszimpatikusabb és a legemberibb szövetségi kapitány a vb-n. A Costa Rica elleni 2–0-s győzelem után ugyan alaposan megvárakoztatta az újságírókat a szentpétervári Kresztovszkij Stadion sajtótermében, de megérte várni rá.

Tite 2016 óta irányítja a brazil válogatottat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini

A legtöbb edző és játékos általában a panelt mondja a sajtótájékoztatókon, amit mindig kísér egy csak legyünk már túl rajta érzés, ő azonban minden kérdésre próbált egyéni választ adni, és ha kellett, magyarázkodott is. Rengetegen ültek a teremben, de ő mindenkivel felvette a szemkontaktust, a kérdésekre hosszasan, hangsúlyosan felelt, hatásszüneteket tartott, közben pedig erősen gesztikulált, mutogatott. Ha valamiben nem volt biztos, ránézett a mellette ülőre, vagy visszakérdezett. Viccelődni is volt ereje.

De passzoljatok inkább nekem" – nevette el magát Tite, aki azt is megerősítette, hogy Coutinho góljánál belesérült az ünneplésbe.

Tite 1990-ben kezdte az edzősködést, eddig főleg csak Brazíliában dolgozott, de ott annyi csapata volt, hogy felsorolni is nehéz. Legnagyobb sikereit a Corinthiansnál érte el, ahol 2012-ben Libertadores-kupát és klubvilágbajnokságot nyert (a döntőben a Chelsea-t legyőzve). 2016 óta irányítja a brazil válogatottat, amellyel tétmeccsen még nem szenvedett vereséget. A mérlege 11 győzelem és három döntetlen.

A vébét a következő körben a szerbek elleni meccsel folytatja.