Van Persie kihagyhatja a vb-elődöntőt

Netherlands v Mexico: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil Football|Soccer|2014 FIFA World Cup|FIFA Cup 2014|world Cup|Holland|Netherlands FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 29: Klaas-Jan Huntelaar of the Netherlands enters the game for Robin van Persie during
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 29: Klaas-Jan Huntelaar of the Netherlands enters the game for Robin van Persie during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Netherlands and Mexico at Castelao on June 29, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Robin van Persie, a holland csapatkapitány játéka kérdéses az Argentína elleni vb-elődöntőn.
Vágólapra másolva!

Gyomorpanaszokkal küzd Robin van Persie, a hollandok középcsatára, emiatt kedden nem is edzett a válogatottal. A hírt Louis van Gaal szövetségi kapitány is megerősítette. "Úgy láttuk, az a legbölcsebb döntés, ha kihagyja az edzést. Egyelőre korai lenne bármit kijelenteni, még 24 óránk van a sorsdöntő összecsapás előtt" - mondta.

Huntelaar egyszer már nyerőembernek bizonyult a vb-n Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos


Van Gaal azt is elmondta a sajtó képviselőinek, hogy nem szeretne nagy kockázatot vállalni az Argentína elleni szerdai vb-elődöntőn, így ha a középcsatár nem lesz százszázalékos állapotban, akkor Klaas-Jan Huntelaar kezd majd a helyén.

Van Gaal kapitánysága alatt a holland válogatottban senkinek sem volt bérelt helye, a két középcsatár között is folyamatos a versenyhelyzet.

Kinevezésekor a szövetségi kapitány azonnal közölte Van Persie-vel, hogy nem első számú középcsatáként számol vele, mert amíg nem bizonyít, inkább Klaas-Jan Huntelaart favorizálja. Ennek ellenére Van Persie nagyon profin kezelte a helyzetet.

„Amikor visszautaztam Manchesterbe az első, Van Gaallal megvívott válogatott meccs után, annak ellenére nem voltam elkeseredve, hogy 90 percet ültem a kispadon. Élveztem az edzéseket, Van Gaal nagyon jó benyomást tett rám. Egy hónappal később már helyet kaptam a kezdőcsapatban, nyolc hónappal később pedig már csapatkapitányként vezethetem Hollandiát a világbajnokságon, ami fantasztikus érzés” – nyilatkozta Van Persie a vb kezdete előtt néhány nappal.

Az előzmények tükrében érdekes helyzet állhat elő, ha a hollandok esetleg Huntelaar vezetésével jutnak a vb-döntőbe, aki Mexikó ellen csereként beállva góllal és gólpasszal juttatta tovább a csapatát.