Vágólapra másolva!
A német válogatott gyorsan megszerezte a vezetést Franciaország ellen, és a 13. perctől már csak arra figyelt, hogy ne hagyjon levegőt ellenfelének. A franciák későn kockáztattak, és nem is sikerült egyenlíteniük, pedig Németország sem brillírozott. 
Vágólapra másolva!

Nehéz megmondani, hogy a német válogatott nagyszerű védekezése, vagy a francia támadók impotens játéka volt-e az oka, de az tény, hogy Németország különösebb nehézség nélkül verte ki Franciaországot.

Németország nem követte el azt a hibát, hogy a gyorsan megszerzett vezetés után teljesen visszahúzódott, sőt, egészen a mérkőzés végéig többet volt a labda náluk, mint a franciáknál. A németek szervezetten játszottak, a franciáktól hiányoztak a kiemelkedő egyéni teljesítmények. Mentek előre, de sem meggyőződés, sem túl sok fantázia nem volt a játékukban.

Többször a német védelem mögé kerültek, de hiába volt meglehetősen sok beadásuk (25), ezekből sem alakult ki sok veszély, mert Hummels és Boateng rendületlenül fejelgették ki őket, így a beadások sikeressége 30 százalék alatt maradt. A franciák legnagyobb baja az volt, hogy – bár a második félidőre sokat javultak ebben a mutatóban – hitvány százalékkal passzoltak az ellenfél térfelén, az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.

Franciaország-Németország 0-1 Forrás: Origo

Szinte meglepő, hogy a franciák ilyen sokszor (12-szer) próbálkoztak lövéssel a 16-oson belülről, az pedig szimpla taktikai hiba, hogy a büntetőterületen kívülről mindössze egyszer kísérleteztek, pedig a jól tömörülő németeket érdemes lett volna megpróbálni átlőni. Más kérdés, hogy Manuel Neuernek közelről sem könnyű gólt lőni.

Paul Pogbának nem volt rossz meccse, de sem védekezésben, sem támadásban nem tudott felnőni Toni Krooshoz, aki a franciához nagyon hasonló számokat produkált, de néhány lényeges elemben csúnyán megverte Pogbát. Egyikük sem nagyon lőtt kapura, viszont Kroos négy beadásából kettő sikeres volt, és az egyikből gól is született.

Pogba - Kroos összehasonlítás Forrás: Origo

Emellett a német kidolgozott három helyzetet is a csapattársainak (Pogba egyet), és sokkal jobb százalékkal passzolt, bár az ellenfél térfelén egyikük sem villogott igazán. A párharcokat hasonló arányban (50-60 százalékban) játszották le, de Pogba többet volt játékban.