Átlépte a Rubicont az argentin válogatott

Alejandro Sabella, argentin fociválogatott, foci, foci-vb
BRAZIL, Brasília : Argentina's coach Alejandro Sabella gestures during a quarter-final football match between Argentina and Belgium at the Mane Garrincha National Stadium in Brasilia during the 2014 FIFA World Cup on July 5, 2014. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
Vágólapra másolva!
Belgium 1-0-s legyőzésével huszonnégy év után ismét világbajnoki elődöntőbe került az argentin labdarúgó-válogatott. Alejandro Sabella szövetségi kapitány szerint ezzel sikerült teljesíteni a minimális célt, belga kollégája, Marc Wilmots csalódott volt a kiesés miatt.
Vágólapra másolva!

Alejandro Sabella argentin szövetségi kapitány szerint csapata a belgák ellen a vébén nyújtott legjobb teljesítménnyel harcolta ki az elődöntőbe jutást.

"Óriási az öröm az egész csapatban, az edzői stábban és a családomban. Mindenhol. Minden tekintetben ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk, most átléptük a Rubicont" - jelentette ki a szakember célozva a győzelem fontosságára. (Az ókori Rómában egy törvény hosszú időn át megtiltotta a római hadvezéreknek, hogy seregükkel átlépjék a Rubicon folyót. Ezt szegte meg Julius Caesar Kr. e. 49-ben, döntése végül a köztársaság bukásához és a császárság kialakulásához vezetett.)

Alejandro Sabella Forrás: AFP/Juan Mabromata

"A világ négy legjobb csapata között vagyunk, ez volt a minimális célkitűzésünk, teljesítettük. Nagyon sajnálom Di María sérülését, de remélem, felépül, mert szereplése létfontosságú a számunkra" - tette hozzá.

"Nem találok szavakat a történtekre és a csapattársaimra. A góülom a legjobbkor jött, de ez nem csak az érdemem" - nyilatkozta Gonzalo Higuaín. "Élvezzük a győzelem ízét, és folytatjuk a munkát."

"Sajnálom, hogy kiestünk, de Argentína nagyon erős ellenfél volt. Büszke vagyok a csapatra, szerettünk volna továbbjutni, de ezúttal nem sikerült" - mondta Thibaut Courtois, a belgák kapusa.

"Nagyon csalódott vagyok, de szeretném látni a világbajnokság pozitív oldalát is: eljutottunk a nyolc közé és nagyszerű csapatunk van2 - mondta Marc Wilmots belga szövetségi kapitány. "Sajnos túl korán kaptuk a gólt, és nem tudtunk válaszolni rá, pedig akadt három-négy esélyünk is."