Hajtóvadászat folyik Neymar ellen

focivébé, foci-vb, Brazília-Chile
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 28: Neymar of Brazil receives treatment as head coach Luiz Felipe Scolari of Brazil reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Brazil and Chile at Estadio Mineirao on June 28, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari és a brazil sajtó a játékvezetőket kárhoztatják, amiért nem védik eléggé a Neymarhoz hasonló játékosokat. Kolumbia ellen a brazilok is faragtak rendesen, de tény, hogy ők jöttek ki rosszabbul a rugdosódásból. 
Vágólapra másolva!

„Tudtuk, hogy vadászni fognak Neymarra. Három meccse ez megy megállás nélkül – dohogott Luiz Felipe Scolari, Brazília szövetségi kapitánya, miután megtudta, hogy súlyos a csapat legnagyobb sztárjának a sérülése. „Még csak egy sárgát sem kapott” – utalt Zuniga elmaradt sérülésére Scolari.

A játékvezetéssel nem csak Scolarinak, de az egész brazil sajtónak gondja volt – az pedig szinte természetes, hogy a kolumbiaiak a vesztes jogán bíróztak egy sort. A brazilok azt vetik Carlos Velasco Carballo szemére, hogy az ő engedékeny bíráskodása miatt alakult ki a meccs rugdosódós légköre.

Való igaz, hiába hozott rengeteg szabálytalanságot a meccs, a játékvezető csak a 64. percben osztotta ki az első sárga lapot (aztán belelendült, de akkor már késő volt). A mérkőzésen összesen 54 szabálytalanság történt, a roppant magas számból Brazília 31-et vállalta magára, aminek jelentős részét James Rodriguez szenvedte el. A brazil sajtó Howard Webb 2010-es, vébédöntős teljesítményéhez hasonlította a játékvezető ténykedését.

Juan Camillo Zuniga szerint egyébként semmi különös nem történt, a kolumbiai jobbhátvéd annyival elintézte a dolgot, hogy imádkozik Neymarért. Ráadásul nem a csatár lesz a brazilok egyetlen komoly hiányzója a Németország elleni elődöntőben, hiszen egy buta szabálytalanság után Thiago Silva is megkapta az eltiltást jelentő sárga lapját.

Neymart ápolják, Scolari reklamál Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Pool