Vágólapra másolva!
Mindkét fél kiegyenlített mérkőzésre készül, és bár Argentínából és Hollandiából is hiányzik majd egy-egy kulcsember, mindkét csapatban megvannak a nyerő arcok, akikért most az ország imádkozik. 
Vágólapra másolva!

Nem nagy kunszt megtippelni, hogy a Hollandia-Argentína elődöntőn sokkal kisebb különbség lesz a csapatok között, mint a Brazília-Németország meccsen, és az is különbség, hogy könnyebb rábökni egy-egy játékosra, aki eldöntheti a döntőbe jutás kérdését.

Argentínánál minden Lionel Messiről szól, a négy góllal és egy gólpasszal álló zseninek voltak ugyan gyengébb meccsei, de ha ő nem csinál valamit, az argentin csatársor néma marad. Nem feltétlenül gólra kell gondolni, hiszen Svájc ellen gólpasszt adott Angel Di Mariának. A másik oldalon Arjen Robben a főszereplő, aki dinamizmust és folyamatos fenyegetést hoz a holland támadásokba, ráadásul helyet csinál Robin van Persie-nek.

Egy-egy nagyon fontos hiányzója mindkét csapatnak lesz. Argentínában Messi mellett az egyetlen kimagasló teljesítményt nyújtó játékos, Di Maria nem játszik, a hollandoknál pedig a védelem előtt söprögető Nigel de Jongra nem számíthat Louis van Gaal. Ron Vlaar és Leroy Fer is kétséges, a másik oldalon Sergio Agüero felépült ugyan, de állítólag Seballa kapitánnyal elég feszült a viszonya, így nehéz megmondani, kezd-e Hollandia ellen.

Lehet ünnepelni Fotó: Mudra László - Origo

A 24 év után elődöntőbe jutó Argentína kevésbé meggyőző a világbajnokságon, hiszen a gólokat gazdagon szóró Hollandiával szemben még egyetlen meccsét sem nyert meg egygólosnál nagyobb különbséggel. A hollandok erősen kezdték a tornát, de Nigel de Jong sérülésével kénytelenek jobban figyelni a védekezésükre, ezért kevesebb energiát fordítanak a támadásaikra.

Hollandia egyébként története során három vébédöntőt játszott, és mindhármat elbukta. A spanyolokon már bosszút állt, az argentinokon szerda este vehet revánsot, ha pedig döntőbe jut, a németekkel szemben elbukott döntőért is megfizethet.

„Csak Messinek köszönhetjük, hogy eljutottunk a legjobb négy közé – kongatta némileg a vészharangokat Diego Maradona. „A végeredménytől függetlenül Messi marad a világ legjobb játékosa, de most a szokottnál is több függ majd az ő teljesítményétől. Mivel 2006-ban és 2010-ben sem sikerült vele jó eredményt elérnünk, a mostani formája miatt az elvárások is megnőttek vele szemben. Bírni fogja! – tette hozzá Maradona.

Louis van Gaal ünnepel Forrás: MEXSPORT/Roberto Maya

„Én soha nem egy emberre, mindig egy csapatra készülök – mondta Hollandia szövetségi kapitánya, Luis van Gaal. „Úgy gondolom, kiegyenlített mérkőzést játszunk majd Argentínával, talán a szerencse dönti majd el, ki jut a döntőbe. Ha gólt szerez, nagyon jól védekezik ellenfelünk, ezért annak örülnék, ha mi szereznénk a mérkőzés első gólját – tette hozzá Van Gaal.