Ha a brazilok levonultak volna, akkor csak 3-0 a vége

Németország, Brazília, negyeddöntő
A fan of Brazil gestures during the Brazil 2014 FIFA World Cup semifinal match Brazil vs Germany, outside the Mineirao Stadium in Belo Horizonte, on July 8, 2014. AFP PHOTO / GUSTAVO ANDRADE
Vágólapra másolva!
Politikusok és sportolók egyaránt érzelmektől túlfűtötten írtak bejegyzéseket a Twitterre a labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntője után, amelyen a németek 7-1-es győzelmet arattak a házigazda brazil csapat felett.
Vágólapra másolva!

Joseph Blatter, a FIFA elnöke: "Gratulálok a németeknek a nyolcadik vb-döntőjükhoz, rekordot állítottak fel."

Franz Beckenbauer, aki játékosként és kapitányként is világbajnok lett a Nationalelffel: "Mi volt ez? Alig tudom elhinni!"

Jürgen Klinsmann volt német válogatott és kapitány, jelenleg az Egyesült Államok szakvezetője: "Németország vb-történelmet írt! Minden elismerésem! Büszke vagyok rátok!"

Dilma Rousseff brazil elnök: "Mint minden brazilt, nagyon elszomorított a vereség. Sajnálom valamennyiünket, a játékosokat és a szurkolókat is. De nem szabad megtörnünk. Brazília, porold le magad, és állj fel!"

Pelé, a brazilok háromszoros világbajnoka: "Mindig mondtam, hogy a futball egy láda tele meglepetéssel. Ezzel az eredménnyel senki sem számolt. A hatodik vb-címet majd 2018-ban Oroszországban szerezzük meg. Gratulálok Németországnak!"

Sírás lett a vége Forrás: AFP/Gustavo Andrade

Gary Lineker volt angol válogatott: "Csaknem fél évszázada nézek futballt, de ez volt a legrendkívülibb, legcsodálatosabb és legdöbbenetesebb meccs, amelyet valaha láttam. Tudnod kell, hogy problémáid vannak, ha Khedirától is gólt kapsz."

Gary Lineker a korábbi aranyköpését is módosította: "A futball egy olyan játék, amelyet 22-en játszanak 90 percen keresztül, és a végén a németek hengerelnek."

Ruud Gullit volt holland válogatott: "Micsoda fantasztikus futball a németektől. Elismerésem."

Fabio Cannavaro, a 2006-ban világbajnok olasz válogatott csapatkapitánya: "Mamma mia! Hihetetlen!"

Karim Benzema francia válogatott: "Micsoda meccs a németektől!"

Peter Schmeichel volt dán válogatott kapus: "Ha Brazília levonult volna a meccs közben, akkor csak 3-0-ra kapott volna ki."

Robbie Fowler volt angol válogatott játékos: "A Paris Saint-Germain az imént felhívta a Chelsea-t, hogy visszakérje David Luiz vételárát."

Dirk Nowitzki német NBA-kosaras: "Döntőőőő!"

Nico Hülkenberg német Forma-1-es pilóta: "Wow! Erre nincsenek szavak!"

Heidi Klum német topmodell és műsorvezető: "Ti elhiszitek ezt? Én nem. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7..."

Anastacia amerikai popénekesnő: "A döntőbe vezető úton a németek megint belerúgtak egy fenékbe."

Ricky Gervais angol komikus: "Nem ez lesz az első alkalom, hogy több ezer németnek nyugton kell maradnia Brazíliában a saját biztonsága érdekében."

Diego Maradona volt argentin válogatott nem írt semmit, csak két képet tett ki magáról: az egyiken egy "tudtam" feliratú táblát tart fel, a másikon hét ujját mutatja.