Obama megborotválkozna a vb-hős helyében

focivébé, foci-vb, Belgium-Egyesült Államok, Belgium-USA
SALVADOR, BRAZIL - JULY 01: Tim Howard of the United States reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Belgium and the United States at Arena Fonte Nova on July 1, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök telefonon gratulált az amerikai fociválogatott két tagjának, a kapus Tim Howardnak és a támadó Clint Dempseynek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai csapat a torna egyik legjobb meccsét játszotta a nyolcaddöntőben, amelyet végül hosszabbítás után 2-1-re elvesztett a belgák ellen.

Obama azt mondta Howardéknak, hogy büszkévé tették honfitársaikat, és az egész nemzetet lázban tartottak a vébé alatt. "Tudom, hogy csalódás lehet az eredmény, de fantasztikusan teljesített az egész csapat, igazi példaképek vagytok a fiatalok számára" - mondta az elnök, aki a 15 védéssel vb-rekordot felállító Howardnak egy jótanáccsal is szolgált.

Howard lett Amerika új kedvence Forrás: Europress/Getty Images/Kevin C. Cox

"Tim, nem tudom, hogy fogod megúszni a szurkolók rohamát. Szerintem le kéne vágnod a szakállad, hogy ne ismerjenek fel" - viccelődött Obama, majd hozzátette, hogy szeretettel várja a válogatott tagjait a Fehér Házban.