Győzelem az örökkévalóságnak

Németország-Brazília, foci-vb, vébé, Brazília 2014
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JULY 08: Miroslav Klose of Germany celebrates scoring his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Brazil and Germany at Estadio Mineirao on July 8, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó is értetlenül áll a brazilok összeomlása előtt, katasztrófát és történelmi alázást emlegetnek. A németek ujjonganak az elképesztő 7-1-es siker után, míg a brazil O Globo Daniel Alvest emeli ki, aki egyedüliként beszélt arról, hogy ideje változtatnia a selecaónak.
Vágólapra másolva!

A Bild internetes kiadásának címlapját természetesen a 7-1-es német győzelem uralja: A győzelem az örökkévalóságnak, ez a cím szerepel az oldal tetetjén. Az ellenfélről is megemlékeznek a németek az Így sírnak a brazilok cikkel, és helyet kapott az immáron vb-rekorder Miroslav Klose, akit egyszerűen csak futballistennek neveznek.

A Kicker Joachim Löw kapitány nyilatkozatából idéz a címlapsztorijában, amelynek az a lényege, hogy az utolsó lépés van hátra a csapat számára.

Klose már 16 vb-gólnál jár Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

A brazi O Globo nyitóképén Daniel Alves vigasztalja a földön ülő Oscart, és a lap megjegyzi, a Barcelona védője az egyetlen, aki elismeri, hogy a válogatottnak a taktika és szervezettség terén is fejlődnie kell. A lap több játékost is idéz, Fred azt nyilatkozta, hogy ez a vereség mély sebeket okozott nekik, Júlio César kapus inkább kapott volna ki 1-0-ra egy nagy potyával, David Luiz pedig azon kesereg, hogy boldogságot szeretett volna okozni a brazil népnek. Természetesen Scolari kapitány sem hiányozhat, akitől azt a mondatot ragatdták ki, hogy nem bánt meg semmit az összeállítással kapcsolatban.

Az olasz Gazzetta dello Sport az ünneplő játékosok képe alá azt írta, a németek megsemmisítették a brazilokat, akiknek történelmi megaláztatásban volt részük. A francia L'Équipe egyetlen szót írt a címlapra: Katasztrófa, a képen pedig az összeomlott David Luiz látszik. Az angol Daily Mail a brazilok pokoli estéjéről ír, és szintén nem felejti el megemlíteni, hogy a vébék legnagyobb alázásának lehettük szemtanúi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről