Kolumbia letette a névjegyét

James Rodriguez, Jose Pekerman, foci, foci-vb, kolumbiai fociválogatott
BRAZIL, Belo Horizonte : Colombia's Argentinian coach Jose Pekerman (R) talks to Colombia's midfielder James Rodriguez (L) during a Group C football match between Colombia and Greece at the Mineirao Arena in Belo Horizonte during the 2014 FIFA World Cup on June 14, 2014. AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH
Vágólapra másolva!
A brazilok elleni kiesés ellenére José Pekerman kapitány összességében elégedett a kolumbiai válogatottal. Feltámasztották a futballt Kolumbiában. 
Vágólapra másolva!

A csoportkörben majd az Uruguay elleni nyolcaddöntőben lenyűgözte a futballszerető közvéleményt a kolumbiai válogatott. José Pekerman szövetségi kapitány büszke a megtett útra, 1998 óta nem volt ilyen hangos focisikerKolumbiában.

"Sokáig volt távol az ország a vébétől, a mostani csapat nagyon hosszú utat tett meg és megmutatta, hogy újra van futball Kolumbiában" - mondta a brazilok elleni 2-1-es vereség után Pekerman. "Megmutattuk, hogy sok tehetséges játékosunk van, akik csodálatos színvonalon teljesítettek a világbajnokságon. Nem csak résztvevők voltunk Brazíliában."

Pekerman kitért a Brazília elleni mérkőzés játékvezetőjére is. A kolumbiai mester szerint ilyen magas hőfokú találkozón nem szabad ennyit hibázni. "Túl sokszor szakította félbe a játékot!" - mondta a kapitány. Az első gól után csapata csak "kereste" a saját játékát, de a brazilok ellen ez nem volt egyszerű.

"Meglepett minket a korán bekapott gól, utána nehezen tértünk magunkhoz, míg a brazilok megnyugodtak és helyzeteket alakítottak ki" - magyarázta a nem várt "tompább" játékot a kapitány és természetesen kitért a vébé felfedezettjére, James Rodriguezre is. "Ő egy kiváló játékos, hatalmas tehetség dicséretet érdemel. Mindannyian élvezzük azt, ahogy játszik. Nincs kétségem afelől, hogy megmutatja a jövőben, hogy ő lehet az egyik legjobb!" - értékelt José Pekerman.