A gólerős védők feledtették a gyatra centerjátékot

OPTA stat Thiago Silva - Zapata
Vágólapra másolva!
A gólerős brazil védők mentették meg a hazai labdarúgó-válogatott világbajnokságát, a Kolumbia elleni negyeddöntőt ugyanis Thiago Silva és David Luiz találatával 2-1-re nyerte meg Brazília. A két együttes centerjátéka említést sem érdemel.
Vágólapra másolva!

Brazília 2-1-re legyőzte Kolumbiát a labdarúgó-világbajnokság pénteki második negyeddöntőjében, ezzel 2002 után újra bejutott a legjobb négy közé. A gólokat Thiago Silva, David Luiz, illetve a torna góllövőlistáját vezető James Rodriguez szerezte.

De Thiago Silva nemcsak találatával tűnt ki a mezőnyből, összehasonlítva a hasonló poszton szereplő Cristian Zapatával a passzok és a megnyert párharcok száma még hasonló mennyiségű volt, de a brazil jóval hatékonyabban takarított saját kapuja előtt - a 14 felszabadítás kimagaslóan soknak tűnik az egész vébét tekintve is.

Forrás: Origo

Centerposzton nehéz különbséget tenni, mert Fred és a mindössze hatvan percet kapó Teófilo Gutiérrez is reménytelen volt támadásban. Hiszen milyen csatárok azok, akik egész mérkőzésen egyszer vállalkoznak lövésre - Fred kísérlete a kaput sem találta el. Közel azonos számú passz mellett a brazil játékos több párharcba bocsátkozott, többször szabálytalankodtak ellene, de ő sem maradt adós.

Forrás: Origo