Suárez beharapta magát a legtahóbbak közé

Luis Suarez, top 10 tahó focista
Vágólapra másolva!
Luis Suárez hiába szerzett két gólt az angolok ellen, az olaszok elleni harapásával írta be magát a vb-történelembe - és méltán kaphat helyet a focitörténelem legotrombább futballistáinak álomcsapatában is. Be lehetett kerülni különösen durva szabálytalansággal és meghökkentő bunkósággal is - nézze, és borzongjon!
Vágólapra másolva!

Toni Schumacher. Az 1982-es vb elődöntőjében a német kapus a labdával mit sem törődve beleszállt Patrick Battistonba. A letaglózott, ájult, több fogát elvesztő franciát hordágyon vitték le. Schumacher elnézést sem kért, és sárga lapot sem kapott.

Pepe. Első realos évében történt, hogy a Getafe ellen kétszer is belerúgott egy földön fekvő ellenfélbe. Ma már kacagtatóan hangzik a piros lapokat ennél kisebb, de még mindig jelentős suttyóságaival azóta is gyűjtögető Pepe akkori sápítozása, miszerint nem érti, mi történt vele, ő igazából egyáltalán nem ilyen.

Marco Materazzi. Nehéz egyetlen ikonikus esettel jellemezni a munkásságát. Talán az a legemlékezetesebb, amikor egyszerűen tökön rúgta Sevcsenkót. De az alábbi videó minden pillanata aranyat ér.

Claudio Gentile: Az még hagyján, hogy az 1982-es világbajnokság olasz-argentin meccsén végig faragta Maradonát, de a sértett évekkel későbbi visszaemlékezése szerint egy ízben belefújta az orrát a kezébe, mielőtt felsegítette volna vele az argentint.

Vinnie Jones: A már eleve pokróc durvaságáról ismert későbbi filmcsillag egy 1988-as Wimbledon-Newcastle meccs közben alaposan megszorongatta Paul Gascoigne heréit.

Keller József: Nem kötelező kör a magyar versenyző szerepeltetése. Keller 1992-ben szemből arcon talpalta Romanek Jánost, a váci játékosnak eltört a járomcsontja.

Joey Barton. Lehetetlen egyvalamit kiválasztani. Üt, vág, csíp, rúg.

Roy Keane. Alf-Inge Haalandnak szilánkosra tört a lába Keane belépője nyomán, és az ír később készségesen, sőt büszkén elismerte önéletrajzi könyvében, hogy - egy korábbi incidens miatti bosszúból - szándékosan okozta a súlyos sérülést.

Nigel de Jong. A holland nem kispályán, mindjárt a vb döntőjében mutatott olyat, hogy a gyengébb idegzetűek eltakarták a szemüket. Xabi Alonsót rúgta mellbe egy hajmeresztő mozdulattal.

Eric Cantona. Ki az a De Jong? Ez a karatén kívüli sporttörténelem legjobb karaterúgása, a pályáról a lelátóra. Egy szemtelenkedő Crystal Palace-szurkoló volt a szenvedő fél, Cantona tíz hónapos eltiltást kapott. A MU szurkolói körében azóta komoly kultusza van a mozdulatnak.

Luis Suárez: Eddig három Suárez-harapásról tudunk, ki tudja, valójában hány volt. A legutóbbi csak most kedden történt, de már történelem. Giorgio Chiellininek a vállába mart bele az uruguayi kannibál.

Cserepad: Andoni Goikoetxea, aki Maradona lábát törte ketté 1983-ban; Mario David, aki a santiagói csata néven ismert 1962-es chilei-olasz vb-meccsen talpalta fejbe Leonel Sanchezt; Lee Bowyer, aki meccs közben támadt rá ököllel a saját csapattársára, Kieron Dyerre; Michel Salgado, aki egy 1998-as spanyol bajnokin hátulról rácsúszva eltörte Juninho Paulista bokáját; Alex Song, aki pár napja gerincen könyökölte Mario Mandzukicot.