Már most jobb a vb, mint az előző

focivb legcsinosabb szurkolói
A Japanese supporter gestures as she waits for the start of the Group C football match between Ivory Coast and Japan at The Pernambuco Arena in Recife on June 14, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Nincs gyáva játék, sok a gól, fordulatból pedig máris több akadt a vébén a négy évvel ezelőttinél. Ha ez így megy tovább, a rossz bírók sem tudják elrontani.
Vágólapra másolva!

Nem akarjuk elkiabálni, de egyelőre minden várakozást felülmúlóan szórakoztató a brazíliai világbajnokság. Amúgy érzésre is, hiszen igazán rossz meccs egy sem volt, még a nagy taktikai csatának (értsd: büdös nagy, unalmas döntetlen) előre elkönyvelt angol-olasz is remek volt, mivel mindkét fél akart és tudott is focizni.

A számok sem mondanak mást: 0-0-nak egyelőre a közelében sem jártunk - az egyetlen 1-0-s meccsen volt két meg nem adott gól, amelyek közül legalább egy szabályos volt -, a gólátlag (3,5) nyolc meccs után az ötvenes éveket idézi.

Négy éve, Dél-Afrikában egyetlen csapat volt, amely az első mérkőzésén kettőnél több gólt szerzett, a németek hintettek akkor egy négyest Ausztráliának. Most az első forduló felénél járunk csak, és máris van öt válogatott, amely legalább háromszor talált a kapuba.

Fordulatosságban is már most veri a torna az előzőt. A nyolc mérkőzésből négyszer megfordította a meccset a hátrányba került fél (a brazil, a holland, a Costa Rica-i és az elefántcsontparti válogatott). Az előző vébén a 64 mérkőzésből csak háromszor fordult elő ugyanez: Görögország-Nigéria 2-1 és Dánia-Kamerun 2-1 a csoportkörben és Hollandia-Brazília 2-1 a negyeddöntőben.

Mi megmondtuk, hogy jó lesz!