Az afrikaiak nem koncentrálnak eléggé

World Cup 2014 - Nigeria press conference GESTURE THOUGHTFUL Stephen Keshi SQUARE FORMAT Nigeria's national soccer team coach Stephen Keshi speaks during a press conference in Brasilia, Brazil, 29 June 2014. Nigeria will face France in the FIFA World Cup
Nigeria's national soccer team coach Stephen Keshi speaks during a press conference in Brasilia, Brazil, 29 June 2014. Nigeria will face France in the FIFA World Cup 2014 round of 16 match in Brasilia on 30 June 2014. Photo: Marius Becker (RESTRICTIONS APPLY: Editorial Use Only, not used in association with any commercial entity - Images must not be used in any form of alert service or push service of any kind including via mobile alert services, downloads to mobile devices or MMS messaging - Images must appear as still images and must not emulate match action video footage - No alteration is made to, and no text or image is superimposed over, any published image which: (a) intentionally obscures or removes a sponsor identification image; or (b) adds or overlays the commercial identification of any third party which is not officially associated with the FIFA World Cup) EDITORIAL USE ONLY
Vágólapra másolva!
Stephen Keshi, a nigériai fociválogatott szövetségi kapitánya a játékvezetőt okolja azért, hogy a csapata a franciák ellen kiesett a 16 között, de szerinte az is igaz, hogy az afrikai játékosok nem elég koncentráltak. Néha úgy érezte, csapata a másik Brazília.
Vágólapra másolva!

"Nem igazán voltunk szerencsések, főleg, ha azt nézzük, hogy milyen döntésekkel sújtott bennünket a játékvezető. Persze ő is ember, ő is hibázhat, de most rengeteget hibázott, és ez sokba került nekünk" - mondta a Franciaország elleni nyolcaddöntő utáni sajtótájákoztatón Stephen Keshi, Nigéria szövetségi kapitánya.

A nyolcaddöntőben Franciaország 2-0-ra verte a nigériai válogatottat, amely azonban végig pariban volt Didier Deschamps csapatával, és csak a 79. percben kapta az első gólt.

"Nem tudom, hogy valóban les volt-e az a gól, amit rúgtunk, mert messze voltam, de szerintem érvényes volt. Aztán amikor Matuidi letalpalta Onazit, akkor csak sárgát kapott, pedig az pirosat ért, a játékosunk most hetekre, de lehet, hogy hónapokra kidőlt. Mindkét eset 0-0-nál történt, és minden máshogy alakult volna, ha a bíró nem úgy dönt, ahogy döntött” – mondta Keshi, majd hozzátette, hogy mióta edzőként dolgozik, most először nyilatkozik a játékvezetőről. Keshi szerint büszke lehet a csapatára, mert végig egyenrangú ellenfelei voltak a franciáknak.

Nem kapott a csapat hárommillió dollárt

A csoportkörben három afrikai csapat is búcsúzott, így már csak Algéria van versenyben, de Németország ellen nem sok esélye van, így előfordulhat, hogy egyetlen válogatott sem jut be a nyolc közé a földrészről. Az Origo ezt firtató kérdésére Keshi így válaszolt: "Nem tudom, hogy miért van ez így. El tudom képzelni, hogy az afrikai játékosok közül nem mindenki olyan koncentrált, amilyennek egy vébén lenni kellene. Ha én játszanék, biztos, hogy mindent megtennék azért, hogy minél tovább itt legyek."

Néhány média megszellőztette, hogy Nigéria sportminisztere a mérkőzés előtti éjszaka meglátogatta a csapatot, és hárommillió dollárt adott a játékosoknak prémium gyanánt. "Nigériában az a szokás, hogy a nagyobb események előtt a sportvezetőink vagy az országunk elöljárói felhívnak bennünket, esetleg eljönnek hozzánk, hogy buzdítsanak. Most is ez történt, de semmilyen plusz pénzt nem kapott senki" – mondta erről Keshi.

A szövetségi kapitány ezután köszönetet mondott a szurkolóknak, és nemcsak a nigériai, hanem a brazil drukkereknek is, akik a csapat mellé álltak, és minden meccsen buzdították őket. "Olyan volt, mintha két Brazília játszott volna ezen a vébén. Soha nem fogjuk elfelejteni ezt a világbajnokságot."