Mindent átszabnak az olaszok

focivébé, olaszország-costa rica
RECIFE, BRAZIL - JUNE 20: Head coach Cesare Prandelli of Italy gestures during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Italy and Costa Rica at Arena Pernambuco on June 20, 2014 in Recife, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Teljes tatarozást tart Cesare Prandelli szövetségi kapitány az olaszok Uruguay elleni, kulcsfontosságú csoportmeccse előtt.
Vágólapra másolva!

A Costa Rica elleni zsenge teljesítmény, és a 0-1-es vereség után az olaszok ki-ki meccset játszanak Uruguayjal a zárófordulóban. Ha kikapnak, kiesnek.

Prandelli a siker érdekében átállítja háromvédős játékrendszerre (3-5-2) a csapatot, és kezdőbe teszi Ciro Immobilét, a leendő Dortmund-csatárt. Visszatérhet továbbá a vádlisérüléséből felépült Mattia De Sciglio.

Ugyanakkor kimarad Daniele De Rossi, aki szintén a vádliját fájlalja.

Elképzelhető, hogy a háromfős védelem egy az egyben Juventus-fal lesz (Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini), de akár visszatérhet a jobb oldalra Matteo Darmian, a balra De Sciglio.

A középpályán az olasz lapok szerint Andrea Pirlo és Marco Verratti kezd majd, kérdéses, mi lesz a Costa Rica ellen betliző Antonio Candrevával, valamint Claudio Marchisióval.

Mario Balotelli szintén elég sápatag volt a második csoportmeccsen, a sajtó ezért Immobilét követeli a csapatba, aki 22 találattal olasz gólkirály volt, és 18 millió eurót adott érte a Dortmund. A nagy kérdés, a kétcsatáros szisztémában milyen ékpárt küld majd a gyepre Prandelli?

Immoblie még sosem játszott együtt Balotellivel, ugyanakkor bátor döntés lenne egy össztorinói Immobile-Cerci csatársort a pályára küldeni. Ott van viszont Lorenzo Insigne, aki a Pescarában játszott már együtt Immobilével. Vagy marad Balotelli, és csak neki kell társat találni.