A görögöknek nem kell a vb-prémium

Görögország-Elefántcsontpart, foci-vb, vébé, Brazília 2014
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 24: Giorgos Samaras (2nd R) of Greece celebrates scoring his team's second goal from the penalty spot with his teammates during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Greece and Cote D'Ivoire at Estadio Castelao on June 24, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Lars Baron - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pénzt nem kérnek, viszont új edzőközpontot akarnak a világbajnokságon részt vevő görög válogatott tagjai. Levélben keresték meg a görög miniszterelnököt.
Vágólapra másolva!

A görög futball eddigi legjobb vb-szereplését produkáló válogatott tagjai levelet írtak Antonisz Szamarasz miniszterelnöknek, melyben lemondtak a nekik járó prémiumról, cserébe azt kérik, hogy végre épüljön meg a szövetség új edzőközpontja.

"Nekünk nem kell extra pénz. Csak Görögországért és a görög emberekért játszunk. Annyit kérünk, hogy támogassa a kezdeményezésünket egy válogatott edzőközpont megteremtése érdekében" - idézi a levelet a Newsbomb.gr angol nyelvű portál.

A görög válogatott története során először jutott a legjobb 16 közé. Vasárnap este Costa Rica ellen játszik a negyeddöntőbe jutásért.

A vb-résztvevő válogatottak közül nem mindegyik ilyen nagyvonalú, a kameruniak, például, még a torna előtt kikövetelték a szövetségtől, hogy emelje meg a prémiumukat, a ghánaiaknak a harmadik csoportmeccs előtt, a nigériaiak pedig elblicceltek egy edzést, amikor kevesellték a továbbjutásért nekik járó pénzt.