Magyarázkodik a FIFA az elmaradt himnuszok miatt

focivb franciaország honduras csoportmérkőzés
France's forward Karim Benzema celebrates with France's midfielder Mathieu Valbuena after scoring his teams third goal during a Group E football match between France and Honduras at the Beira-Rio Stadium in Porto Alegre during the 2014 FIFA World Cup on June 15, 2014. AFP PHOTO / JUAN BARRETO
Vágólapra másolva!
Vizsgálat indult annak kiderítésére, miért nem sikerült lejátszani a himnuszokat a vasárnapi Franciaország-Honduras mérkőzés előtt a labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A csapatok a szokásoknak megfelelően felsorakoztak a kezdésre, de végül a himnuszuk nélkül kezdték el a találkozót, amely a franciák 3-0-s sikerével zárult.

"A himnusz nagyon fontos, a vébén játszunk, az országunkat képviseljük. Nagy kár, hogy nem hallgathattuk meg" - mondta a történtekről a franciák csapatkapitánya, a kapus Hugo Lloris.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közölte: nagyon sajnálják, hogy a Beira-Rio Stadion audioberendezése nem működött, megvizsgálják az esetet, és mindent elkövetnek azért, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.